Afbeelding
Foto: pr

Jeugdgemeenteraad verdeelt 1000 euro

Politiek

De tweede kindergemeenteraad was donderdag 23 november rumoerig, spannend en vol politieke strijd. De vijf instellingen die subsidie wilden, werden kritisch bevraagd. Het raadsvoorstel van de wethouders werd niet overgenomen maar aangepast door de schoolfracties van de Victorschool, de Prinsenhof, de Egelantier en de Regenboogschool.

Door Piet de Boer

De raadsleden namen volledig de touwtjes in handen en kwamen uiteindelijk tot een unaniem gedragen voorstel om het geld te verdelen. De dierenhoeve wilde informatiebordjes van schaaldelen (planken met schors). De zaag stond begroot voor 20 euro. ''Kunt u geen zaag lenen?'', vroeg een van de kritische raadsleden. Toneelvereniging Tikkie moet binnenkort verhuizen, omdat de Zeestroom wordt afgebroken. Ze hebben geen kasten en kisten voor de toneelkleren in de nieuwe locatie. Jeugdwerk De Zilk wil het isolement doorbreken van ouderen die met de paasdagen alleen zijn. "Onder het genot van een hapje en een drankje zullen we proberen wat licht in het leven van onze ouderen medemens te brengen.'' Toneelvereniging Odi vroeg 300 euro voor de kosten van twee gratis uitvoeringen voor ouderen in Noordwijkerhout. De vijfde aanvraag kwam van Scoutinggroep Bosgeest. Deze vereniging wilde een nieuwe tent. De oude lekt. ''Wakker worden met een natte slaapzak, daar wordt niemand blij van.'' Vier voorstellen die samen ongeveer 1700 euro kostten.

700 euro te weinig

Het beschikbare bedrag was dus onvoldoende. Uiteindelijk stemde de raad unaniem in met het amendement van het raadsvoorstel. Het verbeterde voorstel door de raadsfracties betekende dat vier projecten gedeeltelijk werden gesubsidieerd. Toneelvereniging Odi en jeugdtheatergroep Tikkie kregen elk honderd euro en Jeugdwerk De Zilk kreeg 350 euro voor de paaslunch in De Zilk. Grote winnaar was Kinderboerderij De Dierenhoeve. Deze stichting kreeg 450 euro voor het maken van educatieve wegwijzers en informatieborden over de dieren planten en de route naar de ingang.

Uit de krant