Afbeelding

VVSB verliest op bizarre wijze in slotfase van De Dijk

Sport Sport

Door een bizarre slotfase heeft VVSB de eerste competitiewedstrijd tegen De Dijk verloren. Nadat Loyd van der Wilden de thuisploeg op voorsprong schoot, werd het mede door de rode kaart van Sven Verlaan steeds lastiger. In de blessuretijd was het uiteindelijk toch raak door Jerginho Sahadewshing. Maar de gifbeker was nog niet leeg voor VVSB, Abderrahim Loukili en Nabil el Gourari vonden ook nog het net voor de Amsterdammers.

Door Stefan van den Burg

Nadat afgelopen woensdag EVV pas na 120 minuten was verslagen, stond er maar 1 wijziging in de basiself van VVSB. Sven Verlaan nam de plek in van de geblesseerde Jelmer Vijlbrief. Desalniettemin was het spel al een stuk verzorgder dan in de bekerwedstrijd. Kansen waren er maar mondjesmaat voor beide doelen. Aanvoerder Robert Verschraagen had de grootste kans op een doelpunt voor VVSB, want zijn kopbal terug op doelman Jeroen Verhoeven werd maar ternauwernood gekeerd.
In de 32e minuut kwam VVSB op voorsprong. Peet van der Slot gaf een schitterende crossbal op Loyd van der Wilden. De jonge buitenspeler nam de bal keurig mee en was daardoor direct zijn tegenstander kwijt. Van der Wilden liep op doelman Verhoeven af en verschalkte hem via de korte hoek met een verwoestend schot. Vlak voor de rust had De Dijk nog twee mogelijkheden, maar doelman Ruben Valk kon de schoten van Abderrahim Loukili en Nabil el Gourari simpel redden.
In de tweede helft had De Dijk het betere van het spel en was het aan doelman Valk te danken dat het heel lang 1-0 bleef staan. De doelman van de paars-gelen bracht redding op de schoten van Tim Ruder, Harry Zwarthoed en opnieuw Loukili. Ook zijn collega aan de andere kant hield het doel schoon, zij het tot tweemaal toe met moeite.
In de 79e minuut kantelde de wedstrijd volledig richting De Dijk. Sven Verlaan kon met een rode kaart het veld verlaten van scheidsrechter Bos wegens een vermeende elleboogstoot richting El Gourari. Met hangen en wurgen werd de blessuretijd gehaald, maar stond op dat moment wel invaller Jerginho Sahadewshing achter een vrije trap. De oud-speler van Katwijk en Quick Boys krulde de bal over de muur heen en liet doelman Valk kansloos. De Dijk rook bloed en maakte in de 3e minuut van de blessuretijd 1-2. Via een scrimmage was het Loukili die het laatste zetje gaf. De gifbeker ging helemaal leeg toen 2 minuten later El Gourari uit een counter ook nog voor de 1-3 zorgde.

Op de foto: Vladimir Jozic (VVSB), Achmed Ahahaoui (de Dijk) in actie. Foto: Orange Pictures / Ron Hoenson

VVSB – De Dijk 1-3: 32. Van der Wilden 1-0, 90. Sahadewshing 1-1, 90+3. Loukili 1-2, 90+5. El Gourari 1-3.
VVSB: Valk, Fecunda, Van der Slot, Zwart, Verlaan, Jozic, De Rijk, Van Niel, Van der Wilden (79. Lovecchio), Koopman (60. Pauw, 90. Arroyo), Bekooij.