Danny Bouws en Maikey Parami. | Foto: Orange Pictures / Ron Jonker
Danny Bouws en Maikey Parami. | Foto: Orange Pictures / Ron Jonker Foto: op

VVSB blijft over met lege handen

Sport Sport

In de laatste uitwedstrijd van dit seizoen is VVSB met lege handen thuisgekomen. In Hardenberg won HHC met 3-1. Al voor de rust stond HHC met 3-0 voor door doelpunten van Glenn Kobussen, Derian Reinders en Sargon Gouriye. Vlak na rust maakte Frans van Niel de 3-1 voor VVSB, maar tot een aansluitingstreffer kwamen de Noordwijkerhouters niet meer.

Door Stefan van den Burg

Met exact dezelfde elf als tegen Barendrecht (1-2) was het al snel duidelijk wat het spelbeeld van de wedstrijd zou zijn. VVSB kreeg de bal, mocht er mee doen wat het wilde tot het op 35 meter van het doel van HHC Hardenberg kwam. Op dat moment werd er druk gezet en zodra de thuisploeg de bal had, werd er gezocht naar de rappe aanvallers. De Hardenbergers waren met deze tactiek vrij succesvol. Sargon Gouriye en Derian Reinders maakte het de verdedigers van VVSB veelvuldig lastig. En na 20 minuten voetbal stond het 1-0. Gouriye profiteerde van een fout achterin bij VVSB, gaf de bal op aanvoerder Glenn Kobussen die hoog in het doel raak schoot. Niet veel later had doelman Sander Danes een fantastische redding in huis op de kopbal van Guido Pauw. Waar Danes de bal net wel kon pakken, kon onze doelman Ruben Valk dat één minuut later net niet. Kobussen gaf de bal op het hoofd van Reinders, die via de binnenkant van de paal de bal in het doel zag verdwijnen. Vlak voor rust kon Gouriye de score verder opvoeren met een lage schuiver. De aanvaller van HHC Hardenberg zorgde ervoor dat de wedstrijd al nagenoeg gespeeld was. Toch kwam VVSB sterk uit de kleedkamer en maakte het snel de eerste treffer van de avond. Tim de Rijk bediende met een wippertje Frans van Niel. De middenvelder van VVSB schoof de bal langs doelman Danes en zorgde voor de 3-1. HHC Hardenberg kreeg uit de counters legio kansen, maar had moeite om de trekker goed over te halen. Shkodran Metaj en Gouriye hadden grote kansen, maar doelman Valk hield zijn doel in de tweede helft schoon.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Vladimir Jozic. De aanvoerder van VVSB kapte de eerste uitkomende verdediger van HHC uit, schoot met links, maar zag zijn schot net over het doel van Danes vliegen.