Op het bankie met… | Noordwijkerhoutsweekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
De vrijwilligers van de Wereldwinkel. | Foto: vvv
De vrijwilligers van de Wereldwinkel. | Foto: vvv
Op het bankie met...

Op het bankie met…

  Human Interest

De bekende bank van het dorp is vervangen door een Hollands exemplaar. Deze is in het bezit van Dutch Dune Design en blijft hier voorlopig nog even staan. Iedereen mag er even op gaan zitten, een fotootje maken en in deze rubriek zijn of haar zegje doen.

Deze week een volle ba(n)k met: de vrijwilligers van de Wereldwinkel.

Met van links naar rechts achter: Marian Nulkes, Mieke Jacobs, Marie-Anne Op den Kelder, Adri Oostdam, Ria Oostdam, Marja Hogervorst, Mathilde Kors. Van links naar rechts voor: Tineke Steinmetz, Germa Leebeek, Annemieke Kors, Johan Oostdam, Béatrice Marneth, Joke van der Sterren, Ineke Vermeij, Wil Dessauvagie.

Waarom zitten jullie op het bankie?

Wij vieren dit jaar het 25-jarig jubileum van de Wereldwinkel in Noordwijkerhout. Het is voor ons dus een feestjaar. In de winkel verkopen we fairtradecadeaus en zo dragen we een steentje bij aan het verbeteren van levensomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden. We hebben het in Noordwijkerhout heel goed en willen graag iets doen aan de armoede in de wereld.

Wat doen jullie in het dagelijks leven?

Wij zijn vrijwilligers van de Wereldwinkel en we staan allemaal een dagdeel in de winkel, of doen andere taken voor de winkel. In het dagelijks leven zijn we onder andere werkzaam in verpleging, onderwijs, automatisering, of lekker met pensioen.

Wat maakt Noordwijkerhout nóg leuker?

Wij vinden Noordwijkerhout een heel gezellig dorp en we zijn trots op onze Wereldwinkel in de Dorpsstraat. We hopen dat er in de toekomst meer mooie winkels bijkomen.

Wat willen jullie de lezers nog meegeven?

We hopen dat steeds meer Noordwijkerhouters de Wereldwinkel weten te vinden. Het is een stimulans dat gemeente Noordwijk een Fairtradegemeente is en Noordwijkerhout dus straks ook. We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken: aanmelden kan via: wereldwinkel.nwh@kpnmail.nl.

Wat vind je eigenlijk van het bankie?

Mooie bank, maar hij is een beetje klein. We passen er niet allemaal op!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>