Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Ina Verblaauw

Hop on Hop off-bus gaat weer rijden

Na een jaar van afwezigheid vanwege Corona werden maandag 21 juni de twee Hop on Hop off bussen van Brouwer Tours en Koninklijke Beuk weer gepresenteerd bij Camping De Duinpan. De bussen gaan wekelijks bij toerbeurt rijden.

Door Ina Verblaauw

Wethouder Roberto ter Hark toonde zich verheugd dat de bussen dit jaar weer worden ingezet. “Waar de gemeente Noordwijk voorgaande jaren 50% van de kosten bijdroeg en de gezamenlijke campings en bungalowparken de andere 50% van de kosten, heeft de gemeente Noordwijk besloten dit jaar de volledige kosten voor haar rekening te nemen voor deze service die voor toeristen, maar ook voor inwoners van de gemeente Noordwijk gratis is”.

Vanaf 10 juli gaat de bus dagelijks rijden tot 29 augustus en langer indien het zomerse weer daartoe uitnodigt. Er worden zes ritten per dag uitgevoerd. De eerste start om 10.00 uur, de laatste vertrekt om 19.30 uur. Het bustraject omvat de buitengebieden met de campings en bungalowparken rondom Duindamseslag en Langevelderslag met een verbinding naar Noordwijkerhout, Noordwijk Binnen en Noordwijk Zee.

Ferry van den Burg, eigenaar van Camping De Duinpan en vijf jaar geleden initiatiefnemer van dit project is bijzonder content dat de bussen ook dit jaar weer gaan rijden. “Een echte toegevoegde waarde voor de toeristen die hier verblijven. Dit jaar voornamelijk Nederlandse toeristen. Voor de Duitse toerist ging Nederland pas laat “op geel” en toen waren we al volgeboekt met Nederlanders”.

Meer informatie, de busstops en het volledige rijschema via www.noordwijk.info/strand

Meer berichten