Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Ina Verblaauw

Moedertje Groen opent Het Groene Asiel

Tessa Yanover (Moedertje Groen) is gestart met een bomen- en plantenasiel. Dit project is ingegeven door de verhuizing van Zorg- en Kinderboerderij De Dierenhoeve. Veel bomen en planten kunnen niet terecht op de nieuwe locatie van De Dierenhoeve. Zo ontstond het idee om de bomen en struiken aan geïnteresseerden aan te bieden.

Door Ina Verblaauw

Mensen konden de bomen en planten op komen halen, waarbij slechts een vrijwillige donatie voor De Dierenhoeve werd gevraagd. Het liep storm. Het sein om een bomen- en plantenasiel te starten.

“In het voorjaar gaan veel mensen weer aan de slag in de tuin. Dan wordt ook gekeken of die struik niet een beetje te groot wordt, of dat ene boompje nog wel past in de tuin, of wat te doen met de overgewaaide zaden, waardoor ongewenste boompjes of struikjes ontstaan”, zegt Tessa Yanover.

In plaats van snoeien en weggooien, biedt Moedertje Groen een alternatief. “Maak een foto, plaats het op onze site en een match is vrij snel gemaakt”.

Alle bomen (tot 2 meter hoog) komen in aanmerking om in het asiel terecht te komen en alle planten en stekkies. Ook de oogst van moestuinen komt in aanmerking. “Opeens heeft iemand 30 bloemkolen, of heel veel tomaten of komkommers Dat kan dan onderling geruild worden of gekocht”.

Op de website, www.moedertjegroen.nl, staat een actueel overzicht en alle informatie van bomen en planten die ter adoptie worden aangeboden.

Meer berichten