Echtpaar Van Haaster is 65 jaar getrouwd | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

Echtpaar Van Haaster is 65 jaar getrouwd

Overal op het Julianaplein wapperde vrolijk de Nederlandse vlag ondanks het miezerige weer. Alle buurtbewoners stonden op gepaste afstand van elkaar op straat bij het huis van de familie van Haaster om samen te zingen voor het bruidspaar dat zondag hun briljanten huwelijk vierde. De Vrolijke Muzikanten Ria en Jos Disseldorp zorgden voor de muzikale begeleiding. Burgemeester Wendy Verkley kwam het bruidspaar in de tuin feliciteren en overhandigde een boeket bloemen.

Door Ina Verblaauw

De 90-jarige Piet van Haaster werd geboren in De Zilk aan de Zilkerbinnenweg en de 88-jarige Truus Warmerdam in Voorhout. Het paar leerden elkaar kennen tijdens een dansfeest in een bollenschuur aan het Westeinde in Noordwijkerhout, waarbij Truus meteen opviel door haar mooie roze jurk. Het stel trouwde op 25 mei 1955 in Voorhout en namen hun intrek in een woning aan de Zilkerbinnenweg, waar Piet het bollenbedrijf van zijn vader overnam.

Het echtpaar kreeg vier kinderen (drie dochters en één zoon), heeft 12 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Op 62-jarige leeftijd deed Piet het bollenbedrijf over aan zijn zoon en verhuisde het echtpaar naar Noordwijkerhout. Truus was jarenlang vrijwilligster bij De Zonnebloem. Piet werd één van de eerste vrijwilligers van kinderboerderij De Dierenhoeve. Ook de tuin bij hun woonhuis wordt door Piet zelf onderhouden en ziet er prachtig uit.

Twee dagen feest

Het vieren met de eigen kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen werd over twee dagen gespreid vanwege de corona bepalingen. De groep zou anders te groot zijn. “En zo vieren we twee dagen feest”, aldus een dochter. In een kas van het familiebedrijf wordt twee dagen gezorgd voor een feestelijke maaltijd om deze bijzondere mijlpaal te vieren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>