Afbeelding

Meedenken over de Wmo

Algemeen Kort nieuws

Noordwijkerhout ♦ De vijf gemeenten in de Bollenstreek (Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Noordwijkerhout) werken constant aan verbetering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In die wet is geregeld dat mensen die niet volledig zelfstandig thuis kunnen wonen zo worden ondersteund, dat dit wel gaat.

In het voorjaar is samen met zorg- en welzijnsorganisaties, verenigingen en maatschappelijke organisaties gekeken wat er de komende twee jaar belangrijk is in de Wmo. De grootste prioriteiten zijn verwerkt in de plannen voor de uitvoering van de Wmo in de komende twee jaar:
'Transformatieagenda 2017-2018, Wmo en haar omgeving'. Deze plannen kunnen nog worden aanvullen. De gemeente vraagt de mening van haar inwoners over de 'Transformatieagenda'.

Daarvoor is de online enquête bedoeld.

Naast het reageren op onderwerpen uit de Transformatieagenda via de online enquête, is het ook mogelijk om via de website van de gemeente te reageren.

Onder de Wmo vallen hulp en ondersteuning als: huishoudelijke hulp (stofzuigen, opruimen en schoonmaken), financiering van hulpmiddelen (zoals een rolstoel of scootmobiel), financiering van woningaanpassingen (zoals een traplift), het zorgen voor activiteiten buiten de deur (zoals dagbesteding), hulp aan een familielid of vriend die iemand verzorgt die ziek is en vervoer (zoals regiotaxi en opvang).

Uit de krant