Afbeelding
Foto: pr

Lentewandeling Nieuw Leeuwenhorst

zondag 21 april 2024 10:00

IVN afdeling Leiden houdt op zondag 21 april om 10.00 uur een natuurwandeling door het landgoed Nieuw Leeuwenhorst, gelegen tussen Noordwijk en Noordwijkerhout.

Hoewel bescheiden van omvang, kent het landgoed een zeer gevarieerde natuur, met oud en jong bos, waterpartijen en flinke stukken ruige weide. De aandacht zal vooral uitgaan naar het concert van zangvogels, de bomen en naar wat er allemaal in bloei staat. Ook zal er iets verteld worden over de boeiende geschiedenis van het terrein.

Het startpunt van de wandeling is de ingang aan de Gooweg 36 teNoordwijkerhout (parkeerplaats aan de andere kant van de Gooweg), voor het Koetshuis. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op de website van IVN Leiden, www.ivn.nl/afdeling/leidse-regio onder “Activiteiten” en “Natuurgebieden”.

Locatie