Afbeelding

Symposium over Fairtrade

vrijdag 2 november 2018 13:30 tot 17:00

Wereldwinkel Noordwijkerhout bestaat 25 jaar en organiseert op vrijdag 2 november een symposium met als thema Fairtrade.

Een viertal sprekers gaat in op de vraag: Fairtrade, nog steeds actueel? Dit symposium richt zich tot de bewuste consumenten, de politiek, het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisaties van Noordwijkerhout en Noordwijk.

Hoe urgent is Fairtrade wereldwijd? En wat betekent Fairtrade voor de twee gemeenten die in 2019 gaan fuseren? De spreke

Henk Zandvliet, voorzitter van de Stichting Fairtrade gemeenten Nederland, geeft zijn visie op de actualiteit van Fairtrade in Nederland en de rol die provincies en gemeenten hierbij kunnen spelen. Tevens is hij dagvoorzitter. Kati Piri, lid van het Europees Parlement voor de PvdA, kijkt vanuit de huidige internationale politieke en economische verhoudingen naar Fairtrade. Peter D'Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar, gaat in op de lage koffieprijzen en op de relevantie van Fairtrade in de foodsector. José Verweij-Hoogendijk, oprichter van de Stichting Vhufili Art / Gone Arty, deelt haar ervaringen met de import van Fairtrade kunstnijverheid uit Zuidelijk Afrika.

Het symposium duurt van 13.30 tot 17.00 uur en wordt gehouden bij de Stichting Ontmoetingscentrum Puyckendam (SOP) aan Pilarenlaan 4. Om 13.30 is hier de ontvangst met koffie/thee en tussen 14.00 en 17.00 uur zijn de presentaties, is er muziek en een paneldiscussie. Na afloop is er gelegenheid om samen na te praten met een hapje en een drankje. Aanmelden kan via: wereldwinkel.nwh@kpnmail.nl, of bij Mathilde Kors, 06 45387211. Meer informatie: www.noordwijkerhout.wereldwinkels.nl.