De start van het corso met in het midden burgemeester Wendy Verkleij. | Foto: Richard van Egmond.
De start van het corso met in het midden burgemeester Wendy Verkleij. | Foto: Richard van Egmond.

Corso trekt vele bezoekers naar regio

Algemeen

Het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek trok ook dit jaar weer vele honderdduizenden bezoekers naar de streek. Lokale, regionale, nationale en internationale pers was aanwezig om verslag te doen.

Het beroemdste corso van Nederland reed voor de 77e keer. De kleurrijke stoet reed van Noordwijk naar Haarlem. Corsozaterdag is het hoogtepunt van dit lentespektakel, dat een week duurt en naar schatting meer dan een miljoen mensen vermaakt. 

Vrijdagavond was het verlichte corso in Noordwijkerhout. Het corso overnachtte bij JUB Holland in Noordwijkerhout, waar volgend jaar ook de steekdagen zullen plaatsvinden. Zaterdagochtend startte het corso vanaf de rotonde tegenover het Van der Valk Palace Hotel in Noordwijk, om in noordelijke richting via de boulevard haar route langs de bollendorpen richting Haarlem te vervolgen. De vijftien praalwagens waren ook zondag nog in Haarlem te bewonderen. 

De jury beoordeelde alle wagens. De top drie: 1) De olifantenwagen van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem, 2) Changing Colors (de kameleon) van Corsogroep KAVB Noordwijkerhout en 3) Onze Redders van de Gemeente Noordwijk.

Uit de krant