Afbeelding

Speeltuin De Speelakker in Noordwijkerhout vanaf zaterdag weer open

Algemeen

Waterspeeltuin De Speelakker in Noordwijkerhout is vanaf zaterdag weer geopend. De populaire speelplek voor kinderen is afgelopen weekend onder handen genomen tijdens NLdoet. Nu ligt de speeltuin er weer goed bij en kunnen de kinderen er vanaf zaterdag weer terecht.

Met de start van het nieuwe seizoen in zicht, was het tijd voor een grote schoonmaak. In de winter is De Speelakker gesloten en doet de klusploeg het groot onderhoud. Tijdens NLdoet worden traditiegetrouw de puntjes op de i gezet. Dat er wat minder vrijwilligers waren dan voorgaande jaren was niet te merken, ze werkten gewoon dubbel zo hard. Binnen en buiten werd gewied, geveegd, geschrobd en gepoetst. Natuurlijk werden de vrijwilligers bedankt met een lekkere (en gezellige) lunch, gesponsord door het Oranje Fonds.

Voor wie niet mee kon doen aan NLdoet; er is nog werk genoeg. Nu de speeltuin weer opengaat, kan De Speelakker versterking van de vrijwilligersploeg goed gebruiken. Iedereen die een paar uur in de maand beschikbaar heeft, helpt om ervoor te zorgen dat de waterspeeltuin open kan blijven. Daar doe je de kinderen een groot plezier mee! Meer informatie en aanmelding via de website: www.speelakker.nl. Of loop langs, proef de sfeer en geef je op om een keer oriënterend mee te lopen.

Op zaterdag 23 maart gaat het nieuwe seizoen van De Speelakker feestelijk van start met de onthulling van twee prachtige schilderijen in het tuinhuis. De kunstenares zelf, Sylvia van Vliet van Raamwerk, verricht om 14.00 uur de openingshandeling. 

Vanaf 23 maart is De Speelakker (bij voldoende vrijwilligers) elke dag, behalve op dinsdag en donderdag, open van half 2 tot 5 uur. Bezoek voor meer informatie de website: www.speelakker.nl of Facebookpagina: www.facebook.com/speelakkernoordwijkerhout.

Uit de krant