Afbeelding

Presentatie resultaten verkenningsstudie fase 1

Algemeen Politiek

Onderzoeksbureau Twynstra Gudde presenteert op dinsdag 14 februari de uitkomsten van fase 1 van de verkenningssstudie naar een intensievere samenwerking tussen Noordwjik en Noordwijkerhout aan de gemeenteraden van beide gemeenten. De bijeenkomst is openbaar en begint om 20.00 uur in Congrescentrum NH Leeuwenhorst, Langelaan 3 in Noordwijkerhout.  

In fase 1 hebben de onderzoekers van Twynstra Gudde informatie verzameld via gesprekken met de fractievoorzitters, de colleges, managementteams en medeoverheden. Ook organiseerden zij dialoogsessies met inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen.

Het onderzoek bestaat uit 2 fasen. Tijdens fase 1 willen de onderzoekers komen tot een beschrijving van de onderwerpen die zich lenen voor een intensievere samenwerking. Ook maken zij een analyse van die onderwerpen binnen de huidige zelfstandige gemeenten. Tijdens fase 2 willen zij de voor- en nadelen, kansen en bedreigingen in beeld brengen. Hierdoor kunnen de gemeenteraden een keuze maken over de wijze waarop de samenwerking tussen beide gemeenten het beste vorm kan worden gegeven.  

Half maart ronden de onderzoekers hun rapport af. Dan is het aan de gemeenteraden van beide gemeenten om op basis van de verkenningsstudie antwoord te geven op de vraag: 'Samen met de buren?'

Uit de krant