Fietsmaatjes ook in NWhout?

welzijn n Fietsmaatjes.NL zoekt een groepje van zes tot tien mensen die willen helpen bij het opzetten van Fietsmaatjes Noordwijkerhout. Samen willen ze bijdragen aan een nog mooier, vitaler en socialer dorp, waar iedereen kan en mag meedoen.

Fietsmaatjes is een succesvol initiatief dat mensen die graag de buitenlucht opzoeken maar dit niet zelfstandig kunnen, de mogelijkheid biedt om samen te fietsen. Denk hierbij aan ouderen, mensen met een verstandelijke beperking of mensen die revalideren na een herseninfarct. Gasten worden gekoppeld aan vrijwilligers die net zo graag op de fiets stappen. Samen verkennen ze de omgeving op een duo-fiets met elektrische trapondersteuning, waarbij ze comfortabel naast elkaar zitten.

Om Fietsmaatjes Noordwijkerhout van de grond te krijgen, heeft de organisatie hulp van vrijwilligers nodig. Daarom organiseren zij maandag 12 juni een informatiebijeenkomst in de tijdelijke Schelft. Tijdens deze bijeenkomst, die van 19.30 tot 21.00 uur duurt, krijgen bezoekers alle benodigde informatie en kunnen zij zich ook gelijk aanmelden als initiatiefnemer. Fietsmaatjes.NL biedt de initiatiefnemers een handboek en een training aan met alle benodigde advies en ondersteuning. Gewoon nieuwsgierig, of gelijk opstappen? Iedereen is welkom. Doe mee en maak het verschil! Aanmelden kan via de mail: info@fietsmaatjes.nl of ga naar: www.fietsmaatjes.nl.


Politiebalie beperkt open

veiligheid n De huidige publieksbalie van de politie in voormalig gemeentehuis Noordwijkerhout gaat in de zomer beperkter open.

Als het politiebureau aan de Duinwetering na een verbouwing open kan als multifunctioneel kantoorgebouw, verhuist deze balie naar Noordwijk. Voorlopig kan het publiek alleen op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur terecht in Noordwijkerhout. Na 1 oktober gaat het kantoortje weer vijf dagen per week open. Er is nu sprake van een minimale inloop en bovendien worden, zo blijkt inmiddels ook, de digitale mogelijkheden door de inwoners steeds vaker benut. Verder zal er op alle politiebureaus in de regio zo nodig alle noodzakelijke service kunnen worden verleend. En in bijzondere situaties wordt er naar passende oplossingen gezocht.