Marit Hogervorst, Nettie Rumping en voorzitter Bas van der Tang. | Foto: PR.
Marit Hogervorst, Nettie Rumping en voorzitter Bas van der Tang. | Foto: PR. Foto:

Harp zet Nettie in het zonnetje

jubileum n Het zomerconcert dat de Harpe Davids onlangs gaf in de Victorkerk (lees ook op pagina 9) vormde een mooie gelegenheid om een jubilaris in het zonnetje te zetten.

 

Al 25 jaar is Nettie Rumping actief en betrokken lid van de Harp. Daar niet alleen, trouwens: ze speelt bij het VTO van de St. Jeanne d' Arc, in diverse gelegenheidsensemble en bij scratches in de Leidse Pieterskerk. Behalve dat ze de hobo speelt in het orkest van de Harp heeft ze ook het nodige gedaan voor de vereniging zelf: ze maakte deel uit van het bestuur, ze verzorgde de publiciteit (vooral de website) en geregeld werden er Harpecues in haar tuin gehouden, bij de afsluiting van het seizoen. Dat ze ook handvaardig zeer bedreven is valt te zien bij de Maestro-verkiezingen die de Harp de laatste jaren organiseerde. De trofee voor de winnaar is door Nettie vervaardigd. Elke keer een nieuwe - en daarmee zijn het dus unieke exemplaren. Vanwege die 25 jaren vol muzikale inzet en andere kwaliteiten werd ze toegesproken door de voorzitter, Bas van der Tang, en zeer terecht in de bloemetjes gezet!


'Wij zijn zo gek nog niet' herkenbaar en respectvol 

toneel n In de Tijdelijke Schelft werd de sporthal door de decorgroep van ODI weer omgebouwd tot theaterzaal. Het publiek kon afgelopen weekend genieten van het stuk over psychiatrie: Wij zijn zo gek nog niet.

Zaterdagavond werd en veel gelachen door het publiek, zondagmiddag waren de bezoekers iets meer ingetogen en werd er aandachtig geluisterd. Voor veel bezoekers waren het spel en de situaties heel herkenbaar. Uit reacties bleek dat de mensen vonden dat alles heel respectvol was neergezet. Patty Wardenaar-van Amsterdam heeft dit stuk geschreven en geregisseerd. Dat was een hele klus met zoveel spelers: vijftien acteurs vertolkten de cliënten, begeleiders en personeel. Het stuk begon men met de verwarde zwerver die door de politie werd opgepakt om te worden opgenomen. Het bijbehorende lied "Laat me”, kwam heel direct over. Daarna kwam het publiek steeds meer mensen met verschillende psychiatrische stoornissen tegen, vergroot neergezet. Ook het personeel en de psychiater werden uitvergroot. Het stuk eindigde met een serieuze boodschap over alle misstanden en stigma's die rond psychiatrie de ronde doen. 

Zaterdag 10 juni om 20.00 uur en zondag 11 juni om 14.00 uur wordt het stuk nogmaals opgevoerd, maar dan in buurtgemeente Lisse in het Poelhuys. Meer info: www.toneelverenigingodi.nl. Aanbevolen leeftijd 18+.

Afbeelding