Het boerenbruidspaar (midden) en hun getuigen Veer en Bertus. | Foto: JP Heemskerk.
Het boerenbruidspaar (midden) en hun getuigen Veer en Bertus. | Foto: JP Heemskerk. Foto: jp heemskerk

Boerenbruidspaar Silke en Jac

Kokkerhout n Tijdens het Boerenmatinee, dat afgelopen zondagmiddag was omgedoopt tot Boeren stuntshow en plaatsvond in Café van der Geest, is het 46ste Boerenpaar aangekondigd.

Na twee jaar werd eindelijk het boerenmatinee gevierd en dat vroeg om een extra groot feest. Er was onder andere een stunt met een crossmotor met daarop oud Boer der Kaninefaaten Hein Hachmang. Zonder echte ongelukken verliep deze stunt en de rest van de middag echter anders. Stunt na stunt gebeurde er iets waardoor de stuntshow een andere wending nam en uiteindelijk natuurlijk opbouwde tot de echte en grootse stunt om het nieuwe boerenpaar der Kaninefaaten bekend te maken.

De boerenkoolcommissie der Kaninefaaten had deze stunt wel goed voorbereid en reed halverwege de show het grote kanon binnen, waarin de nieuwe Boerin had plaats genomen. Met rook, een lichtshow en harde muziek werd het kanon afgeschoten en kwam de boerin terecht op het grote podium, waar ze zich bekend kon maken. Niet lang hierna stelde zij haar boer voor en samen maakten zij hun getuigen bekend:

Boerin: Boerin Silke van Rie de Pudding tot Dave de Jood van het Noortukse tot trotse Kokkerhouter, alias: Silvia Zuiderduin - Alders. Boer: Boer Jac, zoon van Theo de Duitser, Trompetblazer der Koetillers en zanger van Lekker Biertje, alias: Jacco Duivenvoorde. Getuige Boerin: Boerin Veer van ’t Slotje van de Grashoek tot aan ’t Hoekie van de Schelft, alias: Vera van der Slot. Getuige Boer: Boer Bertus Kwast, Skilder en vertolker van Shanties en gezellige Meedeiners, alias: Huub Aanhane.

Boerin Silke is een bekende Kokkerhoutse boerin met roots in Noortuk. Haar Boer Jac is ook al zo'n bekende Noordwijkerhouter. Wie kent hem niet van zijn prachtige trompetgeschal bij de optredens van Hofkapel de Koetiller? Op het Boerenmatinee waren Prins Heen-en-Weer, zijn Prinses Ciclista en hun gevolg natuurlijk de eerste die het Boerenpaar konden feliciteren met hun verloving. De datum voor de Boerenbruiloft is maandag 20 februari. Op deze dag trekt de stoet van de residentie naar het gemeentehuis om aanwezig te zijn bij de traditionele Boerenhuwelijksvoltrekking. Daarna gaat de stoet door de straten van Kokkerhout naar de Tijdelijke Schelft om met alle bruiloftsgasten een ouderwets gezellig bruiloftsfeest te vieren. Meer info: www.kaninefaaten.nl.