Burgemeester Wendy Verkleij verricht samen met Noordwijk Marketing directeur Quirine Kampuizen, de openingshandeling. | Foto: Caroline Spaans.
Burgemeester Wendy Verkleij verricht samen met Noordwijk Marketing directeur Quirine Kampuizen, de openingshandeling. | Foto: Caroline Spaans. Foto: cs

Tweede VVV officieel geopend

noordwijkerhout n De VVV is verhuisd. Dat zal geen Noordwijkerhouter zijn ontgaan. Het pand waar het VVV is ingetrokken, voorheen boekhandel Wagenaar & Van Halem, is onherkenbaar verbouwd. Velen kwamen zaterdag, tijdens de officiële opening, een kijkje nemen. 

Door Caroline Spaans

Burgemeester Wendy Verkleij en directeur-bestuurder Noordwijk Marketing Quirine Kamphuizen spraken kort voor de openingshandeling, de bezoekers toe. Terwijl buiten popkoor Bloom de sterren van de Noordwijkerhoutse hemel zong, kwamen steeds meer mensen nieuwsgierig af op de muziek en de voor de gelegenheid neergelegde blauwe loper. Kamphuizen: "Ik ben wáánzinnig trots dat we vandaag de officiële opening hebben van ons tweede VVV kantoor. 8 februari gingen we officieel open in Noordwijk aan Zee. Toen we een jaar geleden de huur op hadden gezegd van het oude pand in Noordwijkerhout, kregen we daar heel veel vragen en opmerkingen over. Van: 'Zo'n mooi pand, hoe kan je hier nu weggaan?' tot: 'Ze gaan gewoon weg uit Noordwijkerhout!' Maar niets is minder waar. Want de VVV en Noordwijkerhout hóren bij elkaar. Hier hebben we zo'n fantastisch team van vrijwilligers, waar we enorm trots op zijn. En natuurlijk werken we heel goed samen met de ondernemersverenigingen." 

Kamphuizen bedankte een aantal mensen en bedrijven die zorgden dat het pand en de verbouwing voorspoedig verliepen. Burgemeester Wendy Verkleij complimenteerde Kamphuizen en zei dat ze het gevoel heeft dat in deze nieuwe VVV de gastvrijheid écht tot leven komt: "Vanaf het eerste moment dat ik in Noordwijkerhout kwam, werd ik als burgemeester heel gastvrij ontvangen; ondanks die vreselijke coronaperiode die achter ons ligt. Inmiddels heb ik wel geconstateerd dat iedereen hier gastvrij wordt ontvangen. En dat is iets om trots op te zijn!"

Met het doorknippen van een lint voor de deuren van de VVV, was de opening een feit.


'De VVV en Noordwijkerhout hóren bij elkaar'