De glossy wordt door Loek van Haaster, Tino de Groot en Theo van Gijlswijk overhandigt aan voorzitter Peter Geerlings. | Foto: pr
De glossy wordt door Loek van Haaster, Tino de Groot en Theo van Gijlswijk overhandigt aan voorzitter Peter Geerlings. | Foto: pr Foto:

Van Nispen trapt af naar 90-jarig bestaan

DeZilk n De aftrap naar het 90-jarig bestaan van voetbalvereniging Van Nispen vond vorige week plaats met de overhandiging van een speciaal tijdschrift

Op 22 oktober 1932 werd de voetbalclub opgericht en in aanloop naar die datum staat er heel wat te gebeuren. 

De jubileumcommissie, die vorig voorjaar al werd opgericht, had een tweetal verrassingen voor voorzitter Peter Geerlings in petto. De voorzitter van de jubileumcommissie, Tino de Groot, overhandigde de preses het eerste exemplaar van een glossy tijdschrift. In dit tijdschrift wordt de 90-jarige geschiedenis van de club in beeld gebracht. Dit tijdschrift zal komend weekend huis-aan-huis verspreid worden in De Zilk.

Na de overhandiging hees commissielid John van Berkel de speciaal voor dit jaar ontworpen jubileumvlag in top. Deze vlag zal bij de ingang van het sportpark blijven wapperen tot en met zondag 23 oktober.


Activiteiten

De jubileumcommissie organiseert een aantal activiteiten om het 90-jarig bestaan met haar leden en alle Zilkers te vieren. 

Zo wordt eind januari al een FiFa- toernooi in De Spil gespeeld, vindt in maart een Keezen toernooi plaats en wordt in april een speciale vrijwilligersmiddag georganiseerd.

In de maanden daarop volgen het Kees Bartelstoernooi, een speldag voor de jeugd, een muziekfestival en een sponsoravond. 

Op zaterdag 22 oktober staat er een grote feestavond op het programma en op zondag 23 oktober wordt het feestjaar afgesloten met een originele Frühshop.


Zilveren Tulp Toernooi

Natuurlijk wordt er ook gevoetbald. In de maand augustus wordt een zogenaamd Zilveren Tulp toernooi gehouden waaraan Noordwijk, SJC, VVSB en Van Nispen aan deel gaan nemen. Via de website van Van Nispen, de plaatselijke kranten en de sociale media worden de details van de genoemde activiteiten bekend gemaakt. Hopelijk gooien de Corona maatregelen niet te veel roet in het eten, zodat de Vannispianen op gepaste wijze hun jubileum kunnen vieren.