Alzheimercafé verplaatst

Noordwijkerhout n Het Alzheimercafé dat stond gepland op 13 december gaat niet door vanwege de coronamaatregelen.

Hopelijk kan het wel weer plaatsvinden op 14 januari in Noordwijkerhout voor het onderwerp 'Omgaan met veranderend gedrag'.

Donderdag 9 december is er om 19.00 uur wel weer een uitzending van het Alzheimercafé Bollenstreek op Bollenstreek radio. Het thema is: Hoe kom ik de feestdagen door?


VVSB wint: 3-2

Noordwijkerhout n Op een regenachtige zaterdagmiddag heeft VVSB geoefend tegen ARC. 

De Noordwijkerhouters kwamen in de eerste helft op een voorsprong door twee doelpunten van Jayson Halman. De gasten uit Alphen aan den Rijn kwamen voor rust op 2-1 door Arjan Ouwendijk. Raygivano Dompig zorgde voor de 3-1. Neal Arnoldus zorgde voor de 3-2.


Film over arbeids migranten

Regio n Greenport Duin- en Bollenstreek en Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten lanceren binnenkort vijf filmpjes over internationale medewerkers, die in nauwe samenwerking met Bollenstreek Omroep tot stand zijn gekomen. 

De filmpjes geven antwoord op vragen als waarom kiezen bedrijven ervoor om te werken met internationale medewerkers, wat motiveert een internationale medewerker om naar Nederland te komen, wat doen zij in hun vrije tijd, hoe ziet hun werk-/woonomgeving er uit. Zij willen hiermee kennis over internationale medewerkers en hun werk- en woonomgeving delen met burgers en overheden. (Lees verder: www.noordwijkerhoutsweekblad.nl)

Ook willen zij een tegengeluid geven aan de media-aandacht die doorgaans alleen besteed wordt aan de excessen over de arbeids- en woonomstandigheden van internationale medewerkers. In de dagelijkse praktijk zien beide organisaties dat het overgrote deel van de werkgevers, uitzendbureaus en huisvesters hun verantwoordelijkheid neemt voor deze belangrijke groep werknemers en er alles aan doet om goede werk- en woonomstandigheden te bieden én begeleiding bij hun integratie in Nederland.

 

Twee groepen

Internationale medewerkers zijn onder te verdelen in twee groepen: zij die kortdurig verblijven voor seizoenswerk en zij die zich uiteindelijk in Nederland vestigen en deelnemers worden in onze maatschappij. 


De filmpjes zijn te zien op www.greenportdb.nl en www.taskforcehuisvesting.nl. Geïnteresseerden die de filmpjes willen gebruiken voor eigen communicatiedoeleinden kunnen contact op nemen met projectleider internationale medewerkers vanuit Greenport Duin- en Bollenstreek Annemieke de Man (annemieke@greenportdb.nl) of Taskforce-voorzitter Dennis van der Voort (dennisvandervoort@kienadvies.nl).