Voor 11/11 duidelijkheid

schelft n Tijdens de begrotingsvergadering van 10 november wordt duidelijk wat er terug komt op de plek van de afgebrande Schelft en het zwembad in Noordwijkerhout.

Dat bleek tijdens de presentatie van de begroting vrijdag door wethouder Roberto ter Hark. Aanstaande dinsdag beslissen B & W over het voorstel dat ze gaan voorleggen aan de gemeenteraad. 

Daar vergadert de raad eerst over tijdens een commissievergadering op 3 november om een week later knopen door te hakken. De beslissing van de raad heeft invloed op de begroting, maar nog niet bekend is wat precies de gevolgen zullen zijn. De inhoud van het voorstel wordt pas na de beslissing van B & W volgende week bekend gemaakt.


'Geld naar wegen die wel doorgaan' 

Bollenstreek n “We reserveren liever geld voor wegen die wel doorgaan”, dat zegt gedeputeerde Frederik Zevenbergen in reactie op de boosheid van gemeenten omdat Gedeputeerde Staten 21 miljoen budget voor verkeerverbeteringen in de Bollenstreek willen schrappen. 

Reden voor de bezuiniging is volgens Zevenbergen het niet doorgaan van de Duinpolderweg, de noordelijke ontsluiting van de Bollenstreek. Na de verkiezingen trok de provincie Noord-Holland de stekker uit het nagenoeg besloten project. Volgens Zevenbergen waren de miljoenen die nu geschrapt zijn bedoeld voor de weg op Noord-Hollands grondgebied. 

Hij heeft bij zijn collega van Noord-Holland nog gepeild of er een kans is dat de weg er alsnog gaat komen, maar dat is niet het geval. Bovendien moet de provincie ook de tering naar de nering zetten, aldus Zevenbergen. | Bron: BO, zie ook pagina 13.