Heropening zwembad onzeker

schelft n Het is nog de vraag of zwembad De Schelft wordt heropend. Dit komt door inbraken.

Het gemeentebestuur van Noordwijk heeft in een mededeling aan de raad laten weten dat er de afgelopen weken diverse keren ingebroken is in het oude zwembad en dat daarbij ´aanzienlijke schade´ is aangericht dat ´ernstige gevolgen´ heeft. Volgens het college zijn alle leidingen en machines meegenomen waardoor heropening lastig en kostbaar wordt. Binnenkort neemt het college een besluit over heropening. De politie heef de zaak in onderzoek.


Weer naar de kerk

geloof n Er komt een verruiming voor het aantal aanwezigen bij kerkvieringen.

De verruiming geldt alleen voor grote kerkgebouwen (meer dan 300 zitplaatsen). In deze kerken mag maximaal tien procent van het totale aantal zitplaatsen bezet zijn. In kerkgebouwen met minder dan 300 zitplaatsen blijft het aantal gelovigen beperkt tot maximaal 30. Alle geldende regels van het RIVM blijven van kracht. Voor de kerken in Noordwijkerhout van de parochie Sint Maarten betekent dat het volgende: Sint Victor 35 kerkgangers en Sint Jozef 47 kerkgangers.


Grond bij Como meer verkocht

verkoop n Met een definitieve aankoop van gronden aan de westkant van het Como Meer komt een eind aan de gesprekken tussen college en Provincie.

Daarbij werd door de provincie vastgesteld dat men bezit en beheer van het Oosterduinse Meer niet meer tot haar kerntaken rekent. (Lees verder op pagina 7)