Padua bevriest alle huren

tegemoetkoming n Woningstichting Sint Antonius van Padua heeft in navolging van een ministerieel besluit alle huren bevroren en heeft daarbovenop maatregelen genomen om de huurders nog meer tegemoet te komen.

Dit betekent dat de huren van haar sociale woningen in Noordwijkerhout en De Zilk tussen 1 juli 2021 en 30 juni 2022 gelijk blijven aan de huidige.

Met een positief advies van de Stichting Huurdersbelangen Noordwijkhout De Zilk heeft Padua besloten om ook de huren van haar vrije sector woningen eenmalig niet te verhogen. Wat voor de vrije sector woningen is besloten, geldt ook voor de prijzen van de verhuurde parkeerplaatsen en de garages. Verder worden de kosten van het serviceabonnement en de glasverzekering niet verhoogd. Alle huurders zijn met een brief van Padua op de hoogte gebracht van de bevriezing van de huren.

In de wet ‘eenmalige huurverlaging' is geregeld dat een aantal netto huren verlaagd wordt. Het gaat om de huishoudens die op basis van de gegevens van de Belastingdienst een te hoge huur betalen in relatie tot hun inkomen. Die zijn met ingang van 1 mei minder huur gaan betalen. Alle betrokken huurders van Padua zijn hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht.

Omdat er mogelijk huurders zijn die recent te maken hebben gekregen met een inkomensdaling, kunnen die aan de hand van de infographic op de website van Padua alsnog een aanvraag doen voor huurverlaging. Dat kan tot 31 december van dit jaar.