Ook op FaceBook ging het 'los': "Schande! Onbegrijpelijk en onterecht! Jonge ondernemers moeten juist worden gesteund!" | Foto: Caroline Spaans.
Ook op FaceBook ging het 'los': "Schande! Onbegrijpelijk en onterecht! Jonge ondernemers moeten juist worden gesteund!" | Foto: Caroline Spaans. Foto:

Geduldig in de rij voor gratis friet

vergunning n De broers Pim en Roel Hoogervorst mogen met hun Hoogies frietkar niet meer op de Brink staan. Normaal gesproken gaan ze 'on the road' met hun inmiddels populaire verse friet op bedrijfsfeestjes, evenementen en festivals. Omdat dit natuurlijk al een poosje niet kan, stond de kar wekelijks, net als de visboer en de kippenboer, op de Brink.

Maar de Gemeente heeft hun vergunning, die was afgegeven voor drie jaar, ingetrokken omdat er bezwaar was gemaakt. Het friet-feest duurde elf maanden en de mobiele frietkar van Hoogies, kan dus voorlopig op stal. Rent-a-bike-van Dam vond dit zo vervelend voor de jonge ondernemers, dat hij hen voorstelde om op zijn terrein te staan, bij de opslag aan het parkeerterrein aan het Landbouwplein. "Heel tof natuurlijk, dat wilden we vieren!" De broers besloten afgelopen zondagmiddag een actie op touw te zetten: gratis friet van vier tot zeven. Nou, dat hebben ze geweten, want de zelfgemaakte friet is inmiddels reuze populair. Er vormde zich in no-time een lange rij. Niemand vond het een bezwaar om te wachten. Velen uitten hun onvrede dat Hoogies voorlopig niet meer op de Brink mag staan.

Afbeelding