Online collecte: 1250 euro

goeddoel n Afgelopen maand vond voor de eerste keer de collecte van de Hersenstichting volledig online plaats. In deze week hebben veel enthousiaste online collectanten 1250 euro ingezameld in de gemeente Noordwijk.

De medewerkers van NH Conference Centre Leeuwenhorst uit Noordwijkerhout hebben hier ook aan meegeholpen en hebben een mooie bijdrage kunnen leveren van 126 euro.

Hiermee kan de Hersenstichting meer onderzoek en betere behandelingen mogelijk maken voor iedereen met een hersenaandoening.

Eén op de vier Nederlanders heeft een hersenaandoening. Denk bijvoorbeeld aan dementie, parkinson, depressie of hersenletsel na een ongeluk. Dit aantal blijft de komende jaren stijgen. "Vroeg of laat raakt het ons allemaal. Met de opbrengst kunnen we samen hersenaandoeningen behandelen en in de toekomst voorkomen. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen, en mensen met een hersenaandoening zo goed als mogelijk laten meedoen in de maatschappij. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg, revalidatie en participatie", laat de organisatie weten.

Collectant gemist? Kijk op www.hersenstichting.nl voor meer info.