Bijna 3000 euro voor Dierenhoeve

donatie n De Dierenhoeve heeft een donatie van ruim 2.900 euro ontvangen vanuit het Rabobank Coöperatiefonds.

Dit geld is voor de aankoop van infrarood- en zonnepanelen. Het Landgoed in den Houte wordt een volledig gasloze wijk en daarom zijn extra warmtebronnen nodig om alle ruimtes van de zorg- en kinderboerderij te verwarmen. Deze elementen kunnen makkelijk meeverhuizen naar de nieuwe locatie. De hoeve is nu op de nieuwe plek in de Engelse Tuin. Voor deze verhuizing is nog veel geld en hulp nodig.


Yes We Can!

opruimen n De gemeente start met een publiciteitsactie: Statiegeld op blikjes, Yes We Can!

In Nederland is er een ‘Statiegeldalliantie’ van zo’n 250 organisaties. De partners van deze alliantie willen een oplossing voor de vervuiling van onder meer straten, stranden en water door plastic drankflessen en -blikjes. Met de introductie van statiegeld zullen mensen eerder flessen en blikjes inleveren bij de supermarkt, in plaats van ze te dumpen. Ze willen dat de Tweede Kamer beslist tot invoering van het statiegeld en de actie moet de politici het laatste, motiverende zetje geven.


Nieuwe switch

licht n De straatverlichting in de gemeentes Noordwijk en Teylingen krijgt een nieuw besturingssysteem.

Tijdens de testperiode, die inmiddels is gestart, kan de straatverlichting op sommige plekken overdag branden. Wie dat ziet, wordt gevraagd dit door te geven via Fixi, zodat Liander er mee aan de slag kan. Het nieuwe systeem biedt meer mogelijkheden. Zo kan bijvoorbeeld flexibel de straatverlichting eerder of later worden aan- of uitgezet.