Crowdfunding nieuwe start verenigingen De Schelft

doneeractie n De brand die 14 november De Schelft in de as legde, is in Noordwijkerhout nog altijd het gesprek van de dag.

Tijdens deze vernietigende brand is heel veel materiaal van de tientallen verenigingen, die hier hun huisvesting hadden, verloren gegaan: kleding van de ODI, de dansmariekes en de Kaninefaaten en materialen van de badminton, handbalvereniging, muziek - en dansgezelschappen. Een aantal betrokken inwoners uit Noordwijkerhout heeft het initiatief genomen om een stichting in het leven te roepen om middels Crowdfunding geld te genereren om de verenigingen te helpen aan een nieuwe start.

In december begint de geldinzamelingsactie door de stichting 'Nieuwe Start voor Verenigingen de Schelft’. Met dit geld willen zij de verenigingen dat steuntje in de rug geven om een nieuwe frisse start te kunnen maken. Medeoprichter Sanneke Nulkes: "Wij willen het hart van Noordwijkerhout weer laten kloppen. De Schelft was van ons allemaal en we moeten dit samen doen."

Binnenkort volgt meer informatie over de crowdfundingactie. Mochten er reeds plannen vanuit de verenigingen zijn ingezet, of zijn er lezers die willen meedenken of -doen: aanmelden kan via Facebook of stuur een mail naar: NSVdeSchelft@gmail.com.