Oproep inwoners toekomst Schelft

sportcomplex n De gemeente roept de hulp in van de inwoners en de gebruikers van de Schelft om mee te denken over de toekomst van het door brand verwoeste multifunctionele centrum.

Daarom is een enquête opgesteld. De uitkomsten ervan neemt de gemeente mee in de toekomstvisie van De Schelft. Hiervoor was al voor de brand opdracht gegeven aan adviesbureau OLCO uit Driebergen. De brand van zaterdag 14 november heeft de toekomstvisie nog urgenter gemaakt. Het invullen van de enquête duurt ongeveer een kwartier. De vragen over huidig gebruik zijn van toepassing op de situatie van voor corona en het afbranden van de sporthal. De uitkomsten worden anoniem verwerkt. De enquête staat op internet: https://nl.surveymonkey.com/r/7PLJ973.


Installatie pastoor

parochie n Bouke Bosma is zondag 22 november geïnstalleerd als de nieuwe pastoor van de H. Willibrordusparochie (waar onder meer de Heilig Hart kerk in De Zilk onder valt) door bisschop mgr. J.H.J. van den Hende.

De installatie, die gepland stond op 15 maart, had vertraging opgelopen in verband met de corona uitbraak. Ook de bijzondere viering van afgelopen zondag vond plaats in besloten kring. De parochie moest vanwege de coronamaatregelen ook afzien van de traditionele kerkenveilingen.

De drie gezamenlijke comités hebben nu een kerkenveiling 2.0 bedacht. In september hebben alle parochianen een catalogus ontvangen en daaruit besteld. Inmiddels zijn al twee bezorgrondes achter de rug en begin december volgt de bezorging van de hyacinten en kerstbomen.

De H. Willibrordusparochie is erg blij met de opbrengst van deze actie: ruim 65.000 euro.