Afbeelding
Foto: pr

Trappen om te helpen om kanker de wereld uit te trappen

Zorg & Welzijn

De Zilk • Volgende maand, om precies te zijn op 23 juni, fietsen meer dan 50 mensen 268 kilometer om geld op te halen voor het Hersentumorcentrum Erasmus MC.

Na intensieve trainingen om de tour voor te bereiden is het nu menens en wordt om een uur na middernacht, om 1.00 uur het startschot gegeven in Zwolle.

Diep geraakt

Karin de Haan uit De Zilk is initiatiefnemer van de Tour de pdc: 268 Kilometer trappen om geld op te halen voor Hersentumorcentrum Erasmus MC.

Haar vader overleed op 25 december 2018 aan een hersentumor. De liefdevolle verzorging, de aandacht en ruimte die de vader van Karin tijdens het ziekbed kreeg in de Daniel den Hoed kliniek, heeft Karin diep geraakt. Haar vader was een fervent fietser en daarom koos Karin ervoor om een sponsortour te organiseren om geld op te halen voor het Hersentumorcentrum Erasmus MC. Iedere week traint ze om de tocht voor te bereiden. Daarnaast zorgt een persoonlijk schema voor de beste training zodat ze straks goed voorbereid de tour kan rijden en finishen. En met haar trainen een heleboel maatjes mee om op 23 juni de tour samen te kunnen fietsen.

Stokje overdragen

De tour start gaat via Apeldoorn, Nijmegen, Eindhoven, Oosterhout naar Rotterdam. Er wordt gereden in estafettevorm. In de steden zullen de fietsers het ‘stokje’ overdragen aan nieuwe rijders. Karin de Haan en Mark Jooren rijden alle 268 kilometers. 

Ook de Tour de pdc steunen? Ga dan naar de pagina van de Erasmus MC Foundation.

Uit de krant