Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
 | Foto: PR
| Foto: PR

Reuring volgende ook in Noordwijkerhout

  Zorg & Welzijn

Reuring aan Zee gaat speciaal voor Noordwijkerhouters open in De Maasgaarde. Vanaf volgende week is men elke dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur welkom. Vorige week donderdag werd het contract voor de Noordwijkse Reuring-vestiging ondertekend door Els Troch namens Reuring aan Zee en Wim van der Meer namens de Maasgaarde.

In september werd al succesvol afgetrapt in De Zilk en vanaf dinsdag 1 oktober is er Reuring in de scoutingruimte van de Maasgaarde. 'Samen doen, samen optrekken' luidt het motto. Dat samen optrekken gebeurt in Noordwijkerhout met GGZ Rivierduinen. Dit is ook helemaal in lijn met de opdracht die Reuring van de gemeente meekrijgt. Hoe dit precies handen en voeten gaat krijgen zal in de praktijk gaan blijken.

Zo'n vier jaar geleden begon het allemaal voorzichtig met alleen de dinsdag in het sportcafé op sportpark Duinwetering. Allengs breidde zich dit uit met creatieve activiteiten op de donderdag en sporten met de buurtcoach op de vrijdag. Sinds dit jaar zijn er om de week maaltijden op de maandag- en donderdagavond.

Gewoon jezelf

"Reuring is een plek waar je gewoon jezelf mag zijn, waar niemand je labelt", legt projectcoördinator Els Troch uit. "Een plek als Reuring is eigenlijk altijd mijn droom geweest. Gewoon omdat je het de mensen gunt." Met zo'n 140 gasten per week in Noordwijk wordt duidelijk in een behoefte voorzien. Gasten, die het even moeilijk hebben, om welke reden dan ook. Voor hen is Reuring een veilige plek waar je heen kunt voor een betaalbaar kopje koffie, aanspraak, een luisterend oor en gezelligheid. Troch is ontzettend trots op haar team van vaste en vrijwillige krachten: "Het zijn allemaal kanjers". Zij staan dus nu ook graag in Noordwijkerhout klaar.

Alleen al het feit dat er zo'n veertig Noordwijkerhouters naar de Noordwijkse Duinwetering komen bewijst dat er duidelijk behoefte is aan de plek in het bollendorp. Het nieuws werd met gejuich begroet: "O, gelukkig! Lekker dichtbij huis. Nu hoef ik geen vervoerskosten te maken."

Vanaf komende dinsdag kan men dus van 10.00 tot 14.00 uur terecht in De Maasgaarde, ingang Dr. Poelslaan 21. Op het programma staan het creatieve café en sporten met de buurtsportcoach. Gewoon onder de mensen zijn en een kop koffie of soep nuttigen kan natuurlijk ook.

Meer berichten