Vitaal ouder worden | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: pr

Vitaal ouder worden

  Zorg & Welzijn

De KBO-Noordwijkerhout organiseert in samenwerking met Sportbedrijf Noordwijk op woensdag 28 november een informatiemiddag over vitaal ouder worden.

Sport en beweging helpt om een goede conditie te behouden en voor een fitte fysieke en mentale gesteldheid. Dat weet iedereen. Ook verlaagt het de kans op (chronische) ziektes. Regelmatig bewegen is één van de goedkoopste en beste manieren om een betere gezondheid te krijgen en te houden: wie wekelijks 2,5 uur (150 minuten) matig intensief beweegt, houdt zijn spieren en uithoudingsvermogen op peil en blijft daardoor langer zelfredzaam en zelfstandig.

De voordelen van sporten en bewegen:Het verbetert het humeur en geeft energie.Het is goed voor de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten.Het verbetert de loopsnelheid.Het stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het gewicht.Het verbetert de balans, wat het risico op vallen verkleint.Het verkleint het risico op fracturen.Het hangt positief samen met gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven.Het is goed voor de mentale gezondheid en draagt bij aan onafhankelijkheid op latere leeftijd.Het lijkt de kans op fysieke en cognitieve beperkingen, waaronder dementie en Alzheimer, te verminderen.

De buurtsportcoach verstrekt informatie over de wijze waarop senioren vitaal ouder kunnen worden. De bijeenkomst is in de grote zaal van Puyckendam aan Pilarenlaan 4 en begint om 14.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Entree en koffie/thee tijdens de pauze zijn gratis.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>