Aan een van de bewoners de eer om het lint door te knippen. | Foto: pr
Aan een van de bewoners de eer om het lint door te knippen. | Foto: pr

Beleeftuin Raamwerk feestelijk geopend

Zorg & Welzijn

De beleeftuin, een rolstoelvriendelijke tuin waar bewoners met een beperking kunnen genieten van het buiten zijn, werd donderdag 24 mei feestelijke geopend op het Hafakkerterrein van Raamwerk.

In de belevingstuin is rekening gehouden met de behoeftes en wensen van de bewoners van Zeereep 6. Over het algemeen wonen hier ouder wordende cliënten met dementie. Daarom is de tuin ingericht op de belevingswereld van deze cliënten, met bijvoorbeeld een lachspiegel, een bellenblaasapparaat en een waterornament. Daarnaast is de tuin volledig rolstoelvriendelijk, met grote tegels en een speciale tafel waar rolstoelen onder kunnen.

Om de eerste zomer in de beleeftuin in te luiden is de tuin geopend met een hapje en een drankje. Op deze borrel zijn alle mensen, fondsen en aannemers die geholpen hebben bij het realiseren van de nieuwe tuin hartelijk bedankt en in het zonnetje gezet. Speciale dank was er voor het Dr.C.J. Vialliant Fonds, de Rabobank Bollenstreek Coöperatiefonds en Stichting Vrienden van Het Raamwerk.

Uit de krant