Rookworst Keurslager Koot wint goud | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: pr

Rookworst Keurslager Koot wint goud

  Zakelijk

lekker ♦ Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met passie en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 5 september werd er door een jury een graadmeter gegeven aan de rookworst.

Vol trots kan Keurslager Koot zeggen dat ze het predicaat goud hebben gekregen. Elk jaar weer steekt Keurslager Koot veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. "Het is altijd weer spannend als je meedoet met de jaarlijkse rookworstkeuring. En als het bericht dan binnenkomt met de uitslag van de volle 100 punten die je kan halen is het helemaal mooi", vertelt Keurslager Koot.

Elk jaar gaat Keurslager Koot voor de perfecte smaak volgens zijn beproefde recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. "De samenstelling van onze worst is een jaren oud recept. De kruiden en specerijen zijn altijd hetzelfde gebleven. Alleen het zout gehalte is door de jaren heen verminderd", laat de gedreven ondernemer weten. "Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 8 tot en met 13 oktober de tweede rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend."

Jaarlijkse rookworstkeuring

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>