Afbeelding
Foto: pr

Duinknijnen vieren extra feestje

Verenigingen carnaval

55 jaar geleden, op 15 oktober 1968 was het zover: de eerste prins der Duinknijnen werd benoemd. Henk Nederstigt werd Prins Hendrikus den eerste.

Het begon allemaal met een papieren hoed als steek, want de echte steken waren er nog niet. De eerste feesten werden gegeven en zo werd het carnaval in De Zilk geboren. Nu, 55 jaar later, zijn De Duinknijnen uitgegroeid tot een grote vereniging die niet meer weg te denken is uit het carnavalsleven in de Bollenstreek. Het carnaval wordt uitgebreid gevierd met feesten zoals het Sixteen+ Ball op de vrijdag, de themafeesten op de zaterdag- en maandagavond en natuurlijk de optocht op zondag. 

Dit jaar is er zelf een feest op de zondagavond: de Deutsche Abend is eenmalig terug. Het 55-jarig jubileum wordt dit jaar groots gevierd met een receptie op zaterdagmiddag 21 januari en een groot knalfeest diezelfde avond in De Duinpan. Er zijn optredens van Davy Miller en Justen de Wildt van de Bolle Jan Show waarin oudhollandse meezingers centraal staan. Ook is er een dj en voor de kinderen is er de bakkiesmiddag op zondag 22 januari. 

Meer informatie en kaartverkoop: www.duinknijnen.nl. 

Uit de krant

Uit de krant