Carnaval brengt fusiedorpen samen | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Groepsfoto van alle prinsenparen van de nieuwe gemeente Noordwijk. | Foto: Steven Bemelman.
Groepsfoto van alle prinsenparen van de nieuwe gemeente Noordwijk. | Foto: Steven Bemelman. (Foto: Studio Royale - Steven Bemelman)
carnaval

Carnaval brengt fusiedorpen samen

  Verenigingen

fusie ♦ Als je een dezer dagen door de Bollenstreek heen rijdt dan zie je bij bijna elke gemeente waar je binnenrijdt wel een bord van de plaatselijke carnavalsvereniging waarop je welkom wordt geheten in het carnavalsdorp. Carnaval leeft meer dan ooit, zelfs boven de rivieren. Samen met plaatselijke horecaondernemers worden feesten georganiseerd en verenigingen bereiden de optochten voor.

In de afgelopen jaren is een aantal gemeentes door een fusie 'samengesmolten' en proberen de diversen verenigingen binnen de gemeentes elkaar te vinden. Zo ook de carnavalsverenigingen in de gemeentes Noordwijkerhout, De Zilk en Noordwijk. Ondanks dat de fusie hier afgelopen januari pas echt van kracht was, waren de carnavalsverenigingen onderling al in gesprek om te kijken waar zij elkaar konden ondersteunen. Nu de verenigingen steeds vaker bij elkaar op bezoek komen en er een klik lijkt te ontstaan, kwam een aantal prinsessen met het idee dat dit naar buiten moest worden gebracht.

Op een woensdagavond in februari gingen de prinsenparen van carnavalsverenigingen de Duinknijnen, Kaninefaaten, Tulpkabouters, Noortukkers en de Keiebijters naar de fotostudio Studio Royale van fotograaf Steven Bemelman die voor deze gelegenheid zijn studio opengesteld had. Tijdens de fotoshoot was het duidelijk dat de prinsenparen het onderling goed kunnen vinden. Tijdens de optochten in Kokkerhout worden de foto's overhandigd aan de gemeente, in de verwachting dat deze een mooie plaats krijgen op de gemeentelocaties. Hiermee willen de verenigingen laten zien dat carnaval verbroedert en onlosmakelijk met de gemeente is verbonden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>