Een selfie voor het centraal station. | Foto: met dank aan Els Nulkes
Een selfie voor het centraal station. | Foto: met dank aan Els Nulkes

Scouts op speurtocht door Amsterdam

Verenigingen

reisje ♦ De scouts van scouting Bosgeest zijn vorig weekend in Amsterdam geweest.

Voorafgaand aan hun reis naar de hoofdstad overnachtten zij op het clubhuis. De veertien jongens, tussen de 11 en 15 jaar, werden vrijdagavond na het eten ontvangen in het clubhuis. Het weekend begon met een groot spel in het donker waarna een kampvuur werd aangestoken. Uiteraard gingen zij pas laat slapen, waardoor het de volgende ochtend lastig opstaan was...

Zaterdag hebben de jongens, met hun subgroepje, met de tram een speurtocht gemaakt in Amsterdam langs de topbezienswaardigheden zoals het Museumplein, de Dam en het Vondelpark.

Vervolgens bezochten ze de Amsterdam Dungeon, een attractie aan het Rokin in de Nieuwezijds Kapel. Het Dungeon is een interactieve rondleiding door 500 jaar geschiedenis van Amsterdam met behulp van acteurs en verschillende shows en visuele effecten.

Vol nieuwe indrukken keerde de groep terug naar Noordwijkerhout.

nieuwkomers welkom

Scouting Bosgeest heeft elke zaterdagmiddag opkomst tussen 14.00 en 16.00 uur in het clubhuis aan de Van der Weijdenlaan. Bij de scouts zijn nieuwe jongens altijd welkom. Een keertje vrijblijvend kijken? Dat mag altijd!

Uit de krant