Afbeelding
Foto: pr

Muziekvereniging St Jeanne d'Arc organiseert Ouder-Kind ochtend

Verenigingen

"Hoe moeilijk is nu eigenlijk om op een muziek instrument te leren spelen?" Om ouders die ervaring mee te geven en om ze te laten ervaren hoe het is om een muziekinstrument te bespelen waar hun kind zo goed in is, heeft muziekvereniging St. Jeanne d'Arc zondag 28 januari een ouder-kind ochtend gehouden.

Alle ouders kwamen na afloop tot de conclusie dat het spelen op een muziekinstrument 'behoorlijk lastig' bleek.

Onder leiding van Martijn de Lange, de koperdocent van de vereniging kregen de ouders een instrument in de handen gedrukt en werd begonnen met het produceren van geluid uit het instrument. Vervolgens werd een muziekstuk ingestudeerd. Op hetzelfde moment waren de leerlingen van de vereniging in de ander zaal bezig om hetzelfde muziekstuk in te studeren. Aan het eind van de ochtend lieten beide orkesten het resultaat horen, waarbij het overduidelijk was dat de leerlingen in dit geval hun ouders ruim de baas waren. Wat niet wegneemt dat de ouders ook trots konden op hun eigen prestaties.

De harmonie is inmiddels na een succesvol Top2000 concert in december al weer begonnen met haar volgende evenement. Op zaterdag 14 april staat Vrienden van de Sjaan Live op de agenda. De harmonie hoopt dan voor een uitverkocht café van der Geest een ongedwongen avond vol met popmuziek en gezellige meezingers te presenteren, in samenwerking met negen zangers en zangeressen.


Uit de krant