Jermano Lo-Fo-Sang gaf de voorzet voor de openingstreffer van Jesse van Nieuwkerk.
Jermano Lo-Fo-Sang gaf de voorzet voor de openingstreffer van Jesse van Nieuwkerk. Foto: Marcel van den Bos, Orange Pictures, archief

Winst voor VVSB tegen het Brabantse UDI’19

Sport

Na twee nederlagen weet VVSB weer wat winnen is. Bij UDI’19 werd met 1-3 gewonnen. Via een doelpunt van Jesse van Nieuwkerk en Jan van de Haterd werd er na 45 minuten nog met een 1-1 stand gerust. Aan het einde van de wedstrijd zorgde invaller en goudhaantje Guus Verver met twee doelpunten dat de winst mee terug werd genomen naar Noordwijkerhout.

Door Stefan van den Burg

Op een erbarmelijk grasveld, waar geen warming-up was toegestaan werd er in Uden de inhaalwedstrijd tegen UDI’19 gespeeld. In een matige eerste helft was pas na twintig minuten de eerste kans te noteren. Per toeval kreeg Ian van Otterlo de bal met zich mee waarna hij het leder via een lob net over het doel van doelman Ralph Vos heen schoot. Niet veel later was het wel raak. Jermano Lo Fo Sang pikte de bal handig op en gaf direct voor. Jesse van Nieuwkerk stond er als de kippen bij om met zijn hoofd voor de openingstreffer te zorgen. Die voorsprong bleef niet lang staan voor VVSB. Uit een voorzet van Dani Theunissen was Jan van de Haterd de aangewezen persoon om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. VVSB kreeg voor rust nog wel wat mogelijkheden, maar was niet scherp genoeg voor het doel van de thuisploeg.

Sterke fase

Na de rust kwam UDI’19 beter in het spel en kreeg het via Theunissen een goede mogelijkheid. De nieuwe spits van de Udenaren schoot hoog over. Even later was het doelman Ruben Valk die reddend op moest treden op het schot van Van de Haterd, opnieuw Theunissen en invaller Roald van Hout. Aan de andere kant werd het schot van Leroy George gekraakt en kon Van Nieuwkerk net niet zijn hoofd tegen die corner zetten. Tien minuten voor tijd dacht VVSB op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Van Nieuwkerk werd afgekeurd wegens buitenspel. Toch bleek dit het startsein voor een sterkere fase van VVSB die toch werd beloond. Enkele minuten later werd de lange bal van doelman Valk doorgekopt door Van Nieuwkerk, invaller Guus Verver begreep direct de bedoeling en tikte de bal direct langs doelman Vos en zorgde zo voor de bevrijdende 1-2.

De slotfase was tumultueus te noemen, UDI’19 trachtte via enkele standaardsituaties het VVSB nog moeilijk te maken. Ook doelman Vos ging tot tweemaal toe mee voor de corner, maar werd uiteindelijk genadeloos afgestraft door VVSB. Lars Rauws bediende opnieuw Verver op volle snelheid. De Noordwijkerhouter ontdeed zich van verdediger Teun Bloem en scoorde de 1-3 in het lege doel.

Deze 1-3 was direct het sein voor scheidsrechter Lensink om af te fluiten waardoor VVSB weer punten inloopt en uitzicht blijft houden op de koppositie. Volgende week zondag wacht de derde uitwedstrijd op rij. Dan wordt er opnieuw in het Brabantse land gespeeld. Hekkensluiter Dongen is om 14.00 uur de tegenstander.