Afbeelding

VVSB beslist wedstrijd in tien minuten

Sport Sport

VVSB toonde zich op zaterdagavond in Beverwijk zeer effectief in het eerste kwartier na rust. Drie snelle doelpunten achter elkaar van Leroy George, Danny Bakker en Richelo Fecunda zorgde ervoor dat de wedstrijd al vroeg in het slot werd gegooid.

Door Stefan van den Burg

DEM deed nog wel wat terug via Timo Wolters, maar Ian van Otterlo zorgde ervoor dat voor VVSB de marge weer vergroot werd. In de slotminuut werd het nog 2-4 wat een spectaculaire tweede helft deed doen eindigen. In de eerste helft was de grootste kans voor Ian van Otterlo, maar de diepgaande middenvelder schoot oog in oog op de vuisten van doelman Ivan Aragones Gomez. Na een kwalitatief minder tweede kwartier van de wedstrijd, namen de kansen in het laatste kwartier van de eerste helft weer toe. Zo schoten Van Otterlo en Max Ossendrijver op de doelman van DEM en was het Timo Wolters die doelman Ruben Valk testte. In de tweede helft kwam VVSB voortvarend uit de startblokken en was het binnen vijf minuten raak. Een vrije trap van 22 meter werd met veel gevoel getrapt door Leroy George. De gelegenheidsaanvoerder liet de bal vlak voor het doel flink dalen en schoot dus zo over de doelman van DEM heen. Nadat middenvelder Danny Bakker van VVSB eerst tegen de lat aanschoot, was het een kleine twee minuten later wel raak. Het was Van Otterlo die de aanval aan de linkerkant opzette en de bal laag voor het doel gaf. De teruggetrokken bal kwam voor de voeten van Bakker die met een schot opnieuw over doelman Aragones Gomez schoot. Een fraaie aanval volgde over de linkerkant via Jermano Lo Fo Sang kwam panklaar voor de voeten van Richelo Fecunda die met zijn links voor de 0-3 na ruim 60 minuten zorgde. VVSB nam na de 0-3 wat gas terug en DEM profiteerde hiervan. Timo Wolters schoot van dichtbij de 1-3 binnen. De paars-gele formatie nam hierna weer het heft in eigen handen, maar zag de kopbal van Van Nieuwkerk gered worden door de doelman.

Debuut Jord Aanhane

Met nog een paar minuten op de klok werd Van Otterlo maar weer eens de diepte ingestuurd. Een handig duwtje tegen zijn directe tegenstander zorgde ervoor dat de VVSB’er alleen op de doelman af kon gaan. Met een subtiel balletje in de lange hoek was de 1-4 een feit. Nadat Lars Rauws het veld met een blessure moest verlaten, mocht ook Jord Aanhane zijn officiële debuut in VVSB 1 maken. Samen met zijn ploeggenoten moesten zij nog wel één tegentreffer incasseren. Uit een hoekschop kopte Bryan Herreaz Gallego de 2-4 eindstand op bord. VVSB blijft tweede in achtervolging op koploper ADO’20.

Deze achtervolging wordt aanstaande zaterdag hervat met een thuiswedstrijd tegen HSC’21. Aanvang is 18.00 uur op Sportpark de Boekhorst.