Sven de Ridder had de verdediging goed op orde
Sven de Ridder had de verdediging goed op orde Foto: trudy vd berg

Van Nispen: eind goed, al goed

Sport Sport

Na zes jaar nam het “Noordwijkse elftal” zaterdag afscheid van Van Nispen. Met een overwinning van 1-0 op Kagia sloot het een bewogen jaar in stijl af. Het elftal kijkt terug op twee mooie kampioenschappen, maar sluit nu af met een degradatie naar de 3e klasse. Het stoppen van een aantal spelers aan het begin van dit seizoen en de vele blessures braken het talentvolle elftal dit seizoen wekelijks op. Van Nispen gaat volgend seizoen met een nieuw elftal de wei in, een elftal met eigen routiniers en jonge talenten.

Door Tino de Groot

Kagia combineerde zaterdag wat makkelijker dan de thuisploeg, maar de inzet aan Zilkse kant maakte veel goed. Bovendien had Sven de Ridder de zaken achterin volledig onder controle. Na een klein half uur spelen belandde een verre bal uit het achterland bij Jeffry Koemans, die nog één keer liet zien dat hij goed kan voetballen. Hij controleerde de hoge bal zoals hij alleen kan, verschalkte zijn directe tegenstander met een prima schijnbeweging en haalde vanaf de rand strafschopgebied met links uit. De bal verdween laag in de uiterste hoek en zo ging Van Nispen de kleedkamer in met een 1-0 voorsprong. 

Natuurlijk ging Kagia in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Het verwierf zich enige schietkansen, maar vaak werd het doel te hoog gezocht. Kwam de bal wel tussen de palen, dan stond daar nog altijd de betrouwbare doelman Sven Hensbergen, die ook in deze wedstrijd prima stond te keepen. Ivo van de Vlugt, die dit seizoen helaas lange tijd geblesseerd was, werd een minuut of twintig voor tijd nog ingebracht. Hij zorgde met zijn lengte en snelheid direct voor meer gevaar in de Zilker voorhoede en Van Nispen kreeg een aantal kansen om de voorsprong uit te bouwen. Maar het lukte zowel Van Nispen als Kagia niet om nog iets aan de stand te veranderen. Met een overwinning namen veel spelers deze middag afscheid van Van Nispen. Voorzitter Peter Geerlings sprak na afloop de spelers en supporters toe met mooie woorden. De vereniging had voor een heerlijk Chinees buffet gezorgd, waaraan zowel spelers als supporters zich te goed deden. Het bleef daarna nog lang gezellig in de Spil, waar met vertrouwen al werd uitgekeken naar het nieuwe seizoen.

Jeffrey Koemans bracht de winst bij Van Nispen
Jongeling Alex van der Linden is een speler voor de toekomst
Bob Annegarn wordt fel op de huis gezeten
Pieter Koen van der Plas miste in de slotfase om er 2-0 van te maken

Uit de krant