Voorste rij van links naar rechts: Cas,Thomas, Finn. Achterste rij van links naar rechts: Pim, Berend, Dinand, Daan, Filip en Julian (Gijs was niet fit en ontbreekt helaas op de foto) Foto: pr

VVSB JO11-3: Herfstkampioen

Sport

voetbal n JO11-3 van VVSB is vorige week herfstkampioen geworden. Na een spannende laatste uitwedstrijd tegen het altijd lastige Foreholte JO11-4 trokken de boys van VVSB aan het langste eind! Verdiend kampioen!  Het werd een zeer spannende wedstrijd. Foreholte was het enige team dat pas een wedstrijd had verloren en VVSB won alles, oftewel een bepalende wedstrijd om het kampioenschap! VVSB laat goed voetbal zien en helpt elkaar, maar het gaat in de begin periode gelijk op. Foreholte geeft zich namelijk niet zomaar gewonnen. Sterker nog: in de rust staan de mannen van VVSB 2-0 achter...

In de rust spreken Roderic en Willem de tactiek nogmaals door, waardoor ze alles geven in de tweede helft. Na rust komt Foreholte zelfs op een 3-0 voorsprong! Iedereen van Foreholte is door het dolle heen. Maar VVSB is al eerder in een van zijn wedstrijden na een achterstand in de wedstrijd teruggekomen. Na een mooie combinatie tussen Cas en Pim scoort Dinand en komt VVSB terug tot 3-1. De spanning is om te snijden. Foreholte wordt moe en probeert van alles om te scoren. Door goed verdedigen van Berend en Philip achterin en sterk keeperswerk van Daan lukt dat niet. Julian spoort zijn teamgenoten aan en werkt hard! VVSB gaat voor meer en dat lukt. Want Foreholte is aangeslagen en het lukt ze niet om goed weerstand te bieden. Door een mooie actie van Thomas in combinatie met onze snelle Finn schiet Thomas de bal tegen de touwen van Foreholte 3-2. Na de aftrap met nog circa 2 minuten speeltijd onderschept Thomas wederom linksachter de bal en zet het op een lopen. Hij passeert enkele spelers en ziet Berend vrij staan voor de goal. Berend schiet meteen raak en maakt de gelijkmaker in blessuretijd (3-3). Het fluitsignaal klinkt en de boys van VVSB JO11-3 zijn door dit verdiende gelijkspel kampioen.