Bert Steltenpool in actie tijdens de wedstrijd tegen Ter Leede (8/2) scoorde zaterdag 2x.  | Foto: OP, Rob Romer.
Bert Steltenpool in actie tijdens de wedstrijd tegen Ter Leede (8/2) scoorde zaterdag 2x. | Foto: OP, Rob Romer.

VVSB pakt belangrijke punten bij VVOG

Sport

Na de nederlaag in de derby tegen Ter Leede heeft VVSB bij VVOG de belangrijke drie punten mee kunnen nemen. De Harderwijkers blijven op deze manier op een ruime afstand van VVSB. Bert Steltenpool was met 2 goals de grote man van de middag. Tussen deze goals had Harrie Kersten de spanning alweer terug gebracht. In de slotfase was het Peter Verhoeve die vanaf de strafschopstip voor de beslissing zorgde.

Door Stefan van den Burg

VVSB kende een hoop wijzigingen in de basiself ten opzichte van vorige week tegen Ter Leede (3-4). Zo stonden Justin Valk, Peter Verhoeve, Gino Demon en Felitciano Zschusschen weer in de opstelling van trainer Richard Plug.

De Noordwijkerhouters kende een furieuze start van de wedstrijd. Al na 6 minuten stond de 0-1 op het scorebord. Een voorzet van Richelo Fecunda werd bij de tweede paal ingetikt door Bert Steltenpool.

Na de openingstreffer kreeg VVSB nog een aantal goede kansen om al snel de score uit te breiden.

Zo schoot Mo el Osrouti op de paal en was doelman Paul Eppink de sta-in-de-weg van Rob Zandbergen en opnieuw Steltenpool.

Na een minuut of twintig nam VVOG langzaam de regie van de wedstrijd over. De eerste kans van de thuisploeg was hierna dan ook direct raak. Harrie Kersten verschalkte doelman Ruben Valk met een schuiver in de lange hoek. VVSB bleef ook gevaarlijk via de omschakeling. Doelman Eppink moest zodoende handelend optreden op het schot van Zschusschen, maar was kansloos toen Steltenpool in de 35e minuut voor hem opdook. De voorzet van Zschusschen werd door de van Quick Boys overgekomen spits van dichtbij ingetikt.

In de tweede helft was doelman Valk een aantal keer belangrijk voor zijn ploeg. De aanvoerder van VVSB pareerde de poging van Jaime Bruinier en tot tweemaal toe van Mike Ahrens. Met nog een kwartier op de klok kwamen beide doelmannen echt tot hun recht. Diverse pogingen aan weerszijde werden katachtig gered door Eppink en Valk.

In de 84e minuut leek Steltenpool te profiteren van een verkeerde terugspeelbal in de verdediging van VVOG. Echter werd de spits van VVSB ondersteboven gelopen door een VVOG'er waarna scheidsrechter Sander de Brito Roque niet anders kon besluiten dan een strafschop aan VVSB te geven. Peter Verhoeve ging achter de bal staan en stuurde doelman Eppink de verkeerde hoek in. Een bevrijdende 1-3 voor de Noordwijkerhouters.

Het had zelfs nog 1-4 kunnen worden als de lat niet in de weg had gestaan. De kopbal van Steltenpool raakte het houtwerk en zorgde dus niet voor zijn hattrick tegen VVOG.

VVOG – VVSB 1-3: 6. Steltenpool 0-1, 28. Kersten 1-1, 35. Steltenpool 1-2, 84. Verhoeve (p) 1-3.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Justin Valk, Peter Verhoeve, Gino Demon, Tim de Rijk (89. Tom Kok); Ties Evers, Rob Zandbergen, Mo el Osrouti (53. Wout Heemskerk); Bert Steltenpool, Felitciano Zschusschen (67. Lulinho Martins).