Felitciano Zschussen manoeuvreert tussen  Ajaxieden Moiz da Silva, Romano de Jonge en Ricardo Fransberg. | Foto: OP
Felitciano Zschussen manoeuvreert tussen Ajaxieden Moiz da Silva, Romano de Jonge en Ricardo Fransberg. | Foto: OP

VVSB loopt door Ajax tegen een nederlaag op

Sport

Na een vrij weekend heeft VVSB de positieve lijn niet kunnen doorzetten. De doelpuntenproductie kwam al vroeg in de wedstrijd op gang. Mo el Osrouti zorgde voor de openingstreffer, welke binnen één minuut werd gecounterd door Ricardo Fransberg. Na een goal van Koen Blommesteijn zorgde Bert Steltenpool vlak voor rust voor de gelijke stand. Na de thee zorgde Toer Bouwman voor de enige treffer in de tweede helft.

Door Stefan van den Burg

VVSB mistte Richelo Fecunda vanwege een blessure, waardoor Justin Valk weer in de basis mocht starten. Al na een paar minuten was het raak voor VVSB. Lulinho Martins veroverde de bal op de achterlijn waarna hij Mo el Osrouti in stelling bracht. De handige aanvaller van VVSB zocht naar de ruimte van het schot, vond deze uiteindelijk ook en zorgde voor de openingstreffer in de lange hoek. De euforie was van korte duur, want binnen een minuut stond het alweer gelijk.

Na een verkeerde inspeelpass kon Ricardo Fransberg ervandoor. De aanvaller van Ajax schoot de gelijkmaker laag binnen.

De gasten uit Amsterdam maakte zeer handig gebruik van de meewind in de eerste helft. Met veel lopende mensen bleken zij een enorme plaag voor de verdediging van VVSB. Dit zorgde ook voor de 1-2. Koen Blommesteijn ontsnapte aan de buitenspelval en verschalkte 1 op 1 doelman Ruben Valk. De thuisploeg kon maar moeizaam in het ritme komen, maar kwam toch nog voor rust op gelijke hoogte. De corner van El Osrouti werd hard binnen gekopt door Bert Steltenpool.

Na de thee kreeg VVSB de wind in de rug, maar bleken zij er minder bekwaam mee om te gaan dan dat Ajax in de eerste helft deed. Kansen waren er wel aan beide kanten. Zo moest doelman Ruben Zandwijken handelend optreden bij een poging van El Osrouti. Zijn collega aan de andere kant zag een schot van Ilias Boudouni in het zijnet belanden.

In de 67e minuut bleek een ingooi van Mitchell Bormann VVSB te machtig. De rechtsback van de Amsterdammers kwam ver met zijn ingooi en gooide de bal voor de voeten van Toer Bouwman. De centrale verdediger poeierde de bal achter doelman Valk en zorgde zo voor de 2-3.

De ploeg van Yuri Rose bleek hierna zeer kundig in de tijd vol te spelen. VVSB kwam nauwelijks aan een slotoffensief toe tot de 90e minuut op de klok kwam. De voorzet van invaller Loyd van der Wilden kwam net achter Felitciano Zschusschen terecht. De aanvaller van VVSB liet het er niet bij zitten en zette een artistieke hoogstandje in. De puntgave omhaal belandde uiteindelijk op de paal!

Helaas bleek de omhaal dus niet goed genoeg voor de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd volgende week tegen Ter Leede opnieuw belangrijk wordt. De derby in Noordwijkerhout begint om 18.00u!

VVSB – Ajax amateurs: 4. El Osrouti 1-0, 5. Fransberg 1-1, 25. Blommesteijn 1-2, 45. Steltenpool 2-2, 67. Bouwman 2-3.

VVSB: Ruben Valk; Justin Valk, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen (12. Gino Demon), Jelmer Vijlbrief; Ties Evers (53. Wout Heemskerk), Tim de Rijk, Mo el Osrouti (76. Loyd van der Wilden); Lulinho Martins, Bert Steltenpool, Felitciano Zschusschen.