Lulinho Martins scoorde twee maal. | Foto archief: Pieter van der Woude, Orange Pictures.

Winst voor VVSB na zeven nederlagen op rij

Sport

VVSB kende een dramatische fase van het seizoen met 7 nederlagen op een rij. Daar is zaterdagavond een einde aan gemaakt. Lulinho Martins zorgde voor rust voor de 1-0, waarna hij in de tweede helft de score ook nog verdubbelde. Excelsior'31 kwam een kwartier voor tijd terug, waarna Bert Steltenpool aan alle onzekerheid een einde maakte door de 3-1 binnen te schieten.

Door Stefan van den Burg

VVSB had voor de wedstrijd te maken met diverse blessuregevallen. Frans van Niel kon niet starten en ook Danny Bakker viel in de warming-up uit met een blessure. Hierdoor kwamen Lulinho Martins en ook Tim de Rijk in de basiself terecht.

De thuisploeg startte sterk aan de wedstrijd met een aantal vloeiende aanvallen over de zijkanten. Zo raakte spits Bert Steltenpool de paal na een voorzet van Martins. Even later was het Feliticiano Zschusschen vanaf de andere kant met een poging die net naast ging. De gasten uit Rijssen hadden erg veel moeite om de bal lang in de ploeg te houden en konden hierdoor maar weinig kansen creëren. Enkel een verdwaalde poging van Jasper Veltkamp werd ternauwernood tegen gehouden door het been van Richelo Fecunda.

Vlak voor rust was het raak voor VVSB. Lulinho Martins profiteerde van een fout in de verdediging bij Excelsior'31 en schoot hard en laag op het doel van de gasten. Doelman Melvin Koetsier zag het schot door zijn benen heen het doel in gaan.

Spaarzame kansen

Na de rust bleef het spelbeeld veelal hetzelfde. VVSB was beter en ging op zoek naar de 2-0. Na een kwartier voetbal werd de score dan ook verdubbeld. Het was opnieuw Martins die de bal hard en laag achter doelman Koetsier kreeg.

Uit een van de spaarzame mogelijkheden werd het een kwartier voor tijd toch 2-1. Joost Krijns kopte de corner binnen, waardoor menigeen op Sportpark de Boekhorst het hart alweer in de keel kreeg. Maar VVSB bleef het spel maken. Steltenpool had in de 83e minuut de bevrijdende goal op zijn hoofd, maar mikte net naast.

Even later was het toch raak voor de nieuwe aanvalsleider van VVSB. Steltenpool omspeelde de ver uit zijn doel uitgekomen doelman Koetsier en schoot daarna de bal in het lege doel. Een bevrijdend doelpunt voor de spits en voor VVSB wat hierdoor de eerste overwinning sinds 2 november pakte.

Scoreverloop en opstelling

VVSB – Excelsior'31 3-1: 39. Martins 1-0, 62. Martins 2-0, 75. Krijns 2-1, 87. Steltenpool 3-1.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief; Ties Evers, Tim de Rijk, Mo el Osrouti (85. Wout Heemskerk); Lulinho Martins (70. Loyd van der Wilden), Bert Steltenpool, Felitciano Zschusschen (78. Justin Valk).