Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Richelo Fecunda in actie tegen VVOG, november 2019. | Foto: OP, Hans vd Valk
Richelo Fecunda in actie tegen VVOG, november 2019. | Foto: OP, Hans vd Valk

VVSB begint 2020 met nederlaag bij Jong Almere City

  Sport

Ook in 2020 heeft VVSB de negatieve spiraal niet weten te doorbreken. Met bij vlagen prima spel ontbrak het geluk voorin. Tot tweemaal toe werd de lat geraakt door Frans van Niel en nieuwkomer Bert Steltenpool. In de slotfase profiteerde Jong Almere optimaal van onoplettendheid bij VVSB en scoorde invaller Joshua Zimmerman de enige treffer van de middag.

Door Stefan van den Burg

Bij VVSB stond nieuwkomer Bert Steltenpool direct in de basiself als diepste spits. Ook Danny Bakker stond in de basis opgesteld. Na zijn blessure vorig seizoen tegen Quick Boys, maakte hij dus weer zijn rentree.

VVSB startte sterk aan de wedstrijd en had Felitciano Zschusschen tot tweemaal toe de kans op de score te openen. De eerste poging van de topscorer van VVSB ging rakelings langs het doel van Jong Almere. De tweede poging was een stuk lastiger, de volley ging net over. Ook Jong Almere liet bij vlagen goede kansen zien, maar de pogingen van Jelle Goselink en Kenneth Aninkora waren een simpele prooi voor doelman Ruben Valk.

Vlak voor rust had VVSB wellicht op voorsprong moeten komen. Eerst was het Richelo Fecunda die zijn schot in het zijnet zag belanden. Even later schoot Frans van Niel nog net naast, maar de grootste kans was voor Zschusschen. De aanvaller van VVSB besloot echter van dichtbij te schieten in plaats van af te geven op de geheel vrijstaande Steltenpool.

In de tweede helft bleef VVSB aandringen en kwamen Zschusschen en Mo el Osrouti niet tot scoren door goed werk van doelman Stijn Keller. Met nog 20 minuten op de klok mocht VVSB een vrije trap nemen op een zeer mooie positie. Aanvoerder Van Niel pakte zijn verantwoordelijkheid en nam de vrije trap zeer fraai. De bal werd nog net beroerd door de muur van Jong Almere waardoor de poging op de lat terecht kwam.

Vijf minuten voor tijd kreeg VVSB de grootste kans van de wedstrijd. Na een vloeiende aanval gaf Jelmer Vijlbrief de bal voor op Steltenpool, die van dichtbij kiezelhard op de lat schoot. De al oude voetbalwet trad hierna weer op. VVSB vergat te scoren en Jong Almere deed dit wel. Na balverlies op het middenveld werd de bal de diepte ingestuurd. Na een scrimmage voor het doel van VVSB, kwam de bal voor de voeten van Joshua Zimmerman die van dichtbij de enige treffer van de middag produceerde.

Scoreverloop en opstelling

Jong Almere City FC – VVSB 1-0: 87. Zimmerman 1-0.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief; Ties Evers, Frans van Niel, Danny Bakker (70. Tim de Rijk); Mo el Osrouti (71. Lulinho Martins), Bert Steltenpool, Felitciano Zschusschen.

Meer berichten