Koen van der Linden domineert op het middenveld. | Foto en tekst met dank aan Trudy vd Berg.

Punt Van Nispen tegen sterk Spaarndam

Sport

De Zilk ♦ Op een zonovergoten Sportpark De Zilk ontving Van Nispen de gasten uit Spaarndam onder aanvoering van oud-trainer van Van Nispen Stephan Spruijt. Leuke bijkomstigheid is dat Spruijt ook nog trainer is van Van Nispen zaterdag 1. Bekend terrein dus voor Spruijt.

Het gemis van vier vaste basisspeler is voor Van Nispen toch lastig op te vangen. Joost Verwer, Jelle Vleugel, Atze Bosma en Ferdy Smit konden om diverse redenen niet meedoen tegen Spaarnwoude. Spaarnwoude kwam fel uit de startblokken en al in de openingsminuut van de wedstrijd werd Van Nispen wakker geschud. De eerste de beste bal richting doel van keeper Rien de Jong van Van Nispen belandde op de lat. Van Nispen was dus gewaarschuwd en kwam langzaam beter in het spel.

Vechten voor elke meter

Alhoewel Spaarnwoude het betere van het spel had in de eerste helft, was het Van Nispen dat met een mooie schuiver van Jeffrey van der Geest in de 33ste minuut de 1-0 op het scorebord wist te zetten. De ploeg van Stephan Spruijt kreeg diverse kansen om de score gelijk te trekken maar moest gaan rusten met een 1-0 achterstand. Na de rust begon Spaarnwoude fel en weer kreeg het meteen na rust de kans om de score gelijk te trekken. Vijf minuten later was het toch raak Joey Hoogeboom scoorde de gelijkmaker voor Spaarnwoude: 1-1. Spaarnwoude wilde meer en kreeg dat ook. Nog geen tien minuten later was het Clint van der Deijl die een foute spelhervatting van Van Nispen keeper Rien de Jong afstrafte: 1-2.

Trainer Roy Schulpzand van Van Nispen bracht wat wijzigingen aan in de opstelling en wisselde offensief. Van Nispen vocht nu voor elke meter en bleef geloven in het binnenhalen van tenminste 1 puntje. Spaarnwoude kreeg nog wel wat kansen maar door goed ingrijpen van keeper Rien de Jong bleef de schade beperkt. Het duurde tot vlak voor tijd toen Joost van Haaster een toegekende vrije trap rechtstreeks in de verre bovenhoek plaatste 2-2. Met veel strijd en passie wist Van Nispen dat ene puntje binnen te halen tegen een sterkere tegenstander. Donderdag 21 november om 20.00 uur staat de bekerwedstrijd tegen SEP uit Delft op het programma op Sportpark De Zilk.

Zondag 24 november speelt de equipe van Roy Schulpzand uit tegen Sporting Leiden. De bus vertrekt om 12.30 uur.