Richelo Fecunda van VVSB en Finn Kluiver van VVOG. | Foto: Hans van der Valk, Orange Pictures. Foto: Hans van der Valk

Met man minder toch een punt

Sport

VVSB voetbalde meer dan een helft met 10 man, maar heeft toch een punt weten te bemachtigen. Tegenstander VVOG kon het overtal lange tijd niet uitspelen. VVSB stond met nog enkele minuten op de klok zelfs op een voorsprong, maar kon deze niet over de streep trekken. Met nog een onderbreking van ruim vijf minuten vanwege het licht dat uitviel, was er weer een hoop te beleven bij het 'avondje VVSB'.

Door Stefan van den Burg

Ondanks de matige pot en het gelijkspel tegen Ajax stonden dezelfde elf spelers aan de start van de wedstrijd tegen VVOG. De ploeg uit Harderwijk mistte onder andere smaakmaker Caifano Latupeirissa, maar had binnen een minuut al een goede mogelijkheid op de openingstreffer. Rihairo Meulens schoot echter een metertje naast het doel van VVSB. Diezelfde Meulens schoot even later een vrije trap die door de regen matig werd verwerkt door doelman Ruben Valk. Echter bleef de stand op 0-0 staan.

Naar mate de eerste helft vorderde nam VVSB het initiatief in de wedstrijd over en begon het met name over de rechterkant beter te voetballen. Met de snelle impulsen van Richelo Fecunda en Lulinho Martins werd de verdediging van VVOG diverse malen getest. Kansen waren er voor Felitciano Zschusschen, Ties Evers en diezelfde Martins, maar telkens eindigde de bal net aan de verkeerde kant van de paal.

Met nog een paar minuten voor de rust ontsnapte Mike Ahrens aan de aandacht van de verdediging van VVSB. Peter Verhoeve begon hierdoor ook een overtreding, waardoor de bal op de stip werd gelegd. Verhoeve kreeg de gele kaart te zien van scheidsrechter Shukrula, maar had dit enkele minuten eerder ook al gezien. De verdediger van VVSB mocht dus met zijn tweede gele kaart vertrekken. VVOG benutte de toegekende strafschop en kwam zo op een 0-1 voorsprong.

Toch liet VVSB niet het kaas van haar brood eten en vocht het zich terug in de wedstrijd. In de blessuretijd van de eerste helft kwam de bal nog een keer voor de voeten van Felitciano Zschusschen. De spits van VVSB haalde uit en liet doelman Paul Eppink kansloos.

In de tweede helft speelde VVSB dus nog wel met een man minder, maar echt lastig werd het niet voor de Noordwijkerhouters. VVOG had moeite om te kansen te komen en de spaarzame mogelijkheden waren een prooi voor Valk. In de 65e minuut viel plots het licht uit op Sportpark de Boekhorst. Na een onderbreking van ruim vijf minuten waren de lampen weer opgewarmd en konden beide ploegen het spel weer hervatten.

De kansen werden na de onderbreking voor VVSB weer groter. Zo schoot Zschusschen in het zijnet en werd de poging van Fecunda gered door doelman Eppink. Met nog tien minuten op de klok kwam Frans van Niel in kansrijke positie net buiten het strafschopgebied. De aanvoerder van VVSB kapte naar zijn linkerbeen en schoot de bal laag richting het doel van VVOG. De schuiver was doelman Eppink te machtig waardoor VVSB met 10 man op voorsprong kwam. In de slotfase waar nog vele minuten extra tijd werden toegevoegd kwam VVOG nog langzij. De lange bal van achteruit werd via een fraaie volley van Henri Kersten achter doelman Valk geschoten. Kansen waren er nog wel voor beide ploegen, maar doelpunten vielen er niet meer.

VVSB – VVOG 2-2: 39. Ahrens (p) 0-1, 45. Zschusschen 1-1, 82. Van Niel 2-1, 90. Kersten 2-2.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Peter Verhoeve, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief; Ties Evers, Glenn van Geldorp, Frans van Niel; Lulinho Martins (41. Loyd van der Wilden), Felitciano Zschusschen (80. Yannick Bouw).