Tom Smoes en Rob Zandbergen. | Foto: Albert ten Hove, Orange Pictures.
Tom Smoes en Rob Zandbergen. | Foto: Albert ten Hove, Orange Pictures. Foto: Orange Pictures / Albert ten Hove

VVSB pakt eerste overwinning uit in Rijssen bij Excelsior'31

Sport

De eerste overwinning in de Derde Divisie is een feit voor VVSB. Bij promovendus Excelsior'31 werd met 0-2 gewonnen. Vlak voor rust bracht Mirko Zwiers zijn ploeg op achterstand door een eigen doelpunt. Een kwartier voor tijd besliste Felitciano Zschusschen de wedstrijd met een rebound van dichtbij. Door deze overwinning haakt VVSB het karretje met de bovenste ploegen weer aan.

Door Stefan van den Burg

Met Richelo Fecunda weer terug in de basiself oogde VVSB sterker dan de thuisploeg. Met meer balbezit en felle druk, werd het voetbal bij Excelsior'31 onmogelijk gemaakt. Daarentegen werd VVSB ook maar mondjesmaat gevaarlijk. Enkel met de snelle aanvallen via Lulinho Martins werd doelman Melvin Koetsier aan het werk gezet. Echter was Martins met links tot tweemaal toe niet in staat de doelman het echt moeilijk te maken. Ook Tim de Rijk liet aanvallend van zich spreken en schoot fraai een volley vlak langs de paal.

Aan het einde van de eerste helft was de gevaarlijkste kans voor Hielke Penterman. De goalgetter van weleer wilde het echter fraai met een lob doen, maar zag doelman Ruben Valk deze simpel oppakken. Het rustsignaal naderde toen VVSB aan de laatste aanval kon beginnen. Via de rechterkant schoot Felitciano Zschusschen de bal laag voor het doel. Martins stond klaar om af te drukken, maar verdediger Mirko Zwiers gleed naar de bal, raakte het object en tikte zo de 0-1 binnen.

De tweede helft opende spectaculair met een aantal goede mogelijkheden voor beide doelen. Zo waren Jamarro Diks en Derian Reinders gevaarlijk voor de thuisploeg en kregen Frans van Niel en Tomas Arroyo een kans om de score te vergroten. De stand bleef echter 0-1 waarna de thuisploeg toch meer initiatief begon te nemen. Veel mogelijkheden creëerde de promovendus echter niet.

Een kwartier voor tijd was een van de spaarzame mogelijkheden van VVSB wel raak. Een pegel van Frans van Niel spatte uiteen op de lat waarna de rebound werd binnen gelopen door Zschusschen. Het gevaar van Excelsior'31 was nog niet helemaal voorbij. Zo moest Jelmer Vijlbrief nog een bal van de lijn halen en zag doelman Valk een rebound van Penterman net naast gaan. Toch werden de punten meegenomen naar Noordwijkerhout.

Volgende week is VVSB vrij. Een week later wacht de derby in en tegen Lisse.

Excelsior'31- VVSB 0-2: 45. Mirko Zwiers (e.d.) 0-1, 75. Felitciano Zschusschen 0-2.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (62. Tom Kok), Peter Verhoeve, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief; Ties Evers, Tim de Rijk, Frans van Niel; Lulinho Martins (78. Mo el Osrouti), Felitciano Zschusschen (82. Yannick Bouw).