Veteranen bowlers naar WK in Vegas | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: pr.

Veteranen bowlers naar WK in Vegas

  Sport

Nederlandse veteranen bowlers doen van 2 tot en met 10 september mee aan de World Seniors Bowling Championship in Las Vegas.

De happening vindt plaats in South Point Plaza in de Amerkaanse gokstad. Nederland neemt het met een dames- en herenteam van elk vier spelers op tegen teams uit 37 landen. Zo'n 250 atleten strijden om de medailles in de singles, de dubbels, de teams, de All Events en de Masters finale.

Onder hen ook Noordwijkerhouter Jack Edelaar. De Wereldkampioenschappen voor veteranen worden elke twee jaar gehouden sinds 2013. Nederland heeft tot nu toe nog geen medailles gewonnen. Het zijn vooral de Amerikanen die de boventoon voeren In de medaillespiegel en ook nu zijn zij weer favoriet.

Niet gek als men bedenkt dat ze allen tot de professionele elite behoorden en nog steeds meespelen in het professionele veteranen circuit. De drievoudig Wereldkampioen in 2017 Ron Mohr zal zeker zijn titels willen verdedigen in zijn thuisbasis. Welke andere pro's hem gaan vergezellen, is nog niet bekend. (Lees verder op pagina 7 en op www.noordwijkerhoutsweekblad.nl)

De Nederlandse dames en heren gaan er alles aan doen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken en voor eigen winkansen te gaan. Tijdens een kwalificatiereeks, die vorig jaar mei begon, streden zij met andere deelnemers voor de begeerde plekken. Dankzij de bowlingondernemers van Tiel, Nieuwegein, Tilburg en Deventer die hun banen ter beschikking stelden, werd in februari bekend wie zich geplaatst hadden.

Dames                                                          Heren

Inge Hazeleger, Barendrecht                        Jack Edelaar, Noordwijkerhout

Sonja Pannen, Almere                                  Ron van den Bogaard, Amsterdam

Kirsten van der Kooij, Krimpen a/d IJssel     Peter van den Oever, Hellevoetsluis

Marja van Dijk, Duiven                                  Erwin Groen, Goes

Erwin Groen was in 1995 Wereldkampioen met het Nederlands team terwijl Ron v/d Bogaard het zilver behaalde met het team in 2004. Ex-jeugdinternationals Inge Hazeleger en Jack Edelaar gaan het nu proberen bij de "jeugd van vroeger". Kirsten v/d Kooij was in 2017 nog dicht bij een podiumplaats bij de EK 50+. Voor de overige deelnemers is dit hun debuut op het internationale podium.

De spelers hebben ieder voor zich hard getraind en ook zoveel mogelijk in teamverband. De laatste gezamenlijke dames- en herenteamtraining vindt plaats op zondag 21 juli bij Lucky's Bowling in Warmond. De banen van Lucky's Bowling zijn van precies hetzelfde type als die in South Point zodat de omstandigheden zoveel mogelijk nagebootst kunnen worden. Het damesteam en enkele heren hebben het afgelopen half jaar, dankzij de goede medewerking van Lucky's Bowling, op deze banen alle mogelijke 12 WK oliepatronen uitgeprobeerd. In Las Vegas wordt pas bekend gemaakt welk oliepatroon het gaat worden.

De supporters zijn uitgenodigd om van 12.00-14.00 uur de laatste training bij te wonen.

Dinsdag 27 augustus vertrekken zij naar Las Vegas en komen woensdag 11 september weer op Schiphol aan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>