Basketballers the Jump vieren lustrum | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Deelnemers FritsKleinhuis tpernooi. Links met lichte haren Frits Kleinhuis. | Foto: pr The Jump.
Deelnemers FritsKleinhuis tpernooi. Links met lichte haren Frits Kleinhuis. | Foto: pr The Jump.

Basketballers the Jump vieren lustrum

  Sport

Elk seizoen viert The Jump het einde van de competitie met een toernooi. Genoemd naar oud voorzitter Frits Kleinhuis die zaterdag met zijn kleinkinderen gewoon meedeed.

Hij is trots op het toernooi met zijn naam, maar: "Eigenlijk had het het 'Frits en Gerda Kleinhuistoernooi' moeten heten, want via mijn vrouw ben ik in deze sport verzeild geraakt. Gerda was lange tijd jeugdtrainer en heeft de jeugdafdeling opgericht.'' De teams bestaan uit volwassen mannen en vrouwen en daar tussendoor kinderen en jeugdige basketballers. Het gaat om het spelplezier en de gezelligheid. Aan het eind van de dag is er een barbecue.

Jeugdleden zijn de zekerheid voor de toekomst. Het eindtoernooi is ook een kennismakings-evenement. Je kan binnenlopen, omkleden en meteen meedoen. Jump kan namelijk wel wat spelers gebruiken. "We hebben op dit moment drie teams", zegt penningmeester Ralph Uittenbogaard.

"Een herenteam, een jeugdteam met jongens onder achttien jaar en een jeugdteam met jongens onder de twaalf jaar." 

Nee, op dit moment is er geen vrouwenteam. Door de goede samenwerking met andere basketbalverenigingen uit de regio kunnen spelers, zowel mannen als vrouwen, wel makkelijk overstappen. En zo toch basketballen als er te weinig spelers zijn voor een extra team.

School basketbal

The Jump is vooral een sportieve club. Prestaties zijn niet het hoogste doel. Het spelletje spelen, is het belangrijkste. Wat maakt basketbal leuk? ''Dat is de snelheid'' zegt Ralph. Frits bevestigt dat. ''In een split second de bal moeten afgeven en vanuit je ooghoeken zien of voelen waar je medespeler staat.'' Anders dan bij voetbal scoort bij basketbal iedereen. Maar je bent ook allemaal verdediger. Dat maakt deze zaalsport aantrekkelijk voor de jeugd. Met het jaarlijkse basketbaltoernooi voor scholen proberen we dat over te brengen aan de kinderen op school. Dan zijn er in twee dagen 900 kinderen aan het spelen. Daarnaast fungeert de vereniging af en toe als broedplaats voor talenten. De laatste die Frits zich kan herinneren is Bas Duivenvoorde. Bas is prof en speelt voor ZZ Leiden. Frits (66) is inmiddels vijf jaar met ''basketbalpensioen'' maar geniet nog steeds. Volgend jaar weer een FritsKleinhuistoernooi en Frits is er dan gewoon weer bij.

Onderschrift:

Deelnemers FritsKleinhuis tpernooi. Links met lichte haren Frits Kleinhuis. (foto PR The Jump)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>