Afbeelding

VVSB en Quick Boys hebben nog 90 minuten voor een overwinning

Sport

voetbal • Na de eerste ontmoeting tussen VVSB en Quick Boys staat niemand nog op voorsprong. De wedstrijd in Noordwijkerhout eindigde in een gelijke stand. VVSB kwam wel al snel op 1-0 door een kopbal van Frank Tervoert, maar vlak voor rust zorgde Kay Tejan voor de gelijkmaker. In de tweede helft hadden de bezoekers het betere van het spel, maar waren de kansen schaars en vielen er geen doelpunten. Zodoende zal zaterdag op Nieuw Zuid de beslissing gaan vallen.

Door Stefan van den Burg

Op een bomvol Sportpark de Boekhorst zag VVSB in de beginfase een afwachtend Quick Boys tegenover zich. Het eerste schot op doel was voor Lovette Felicia die met een zwabberbal doelman Paul van der Helm op de proef stelde. De keeper van Quick Boys kon de bal pareren, maar een corner niet voorkomen. Danny Bakker ging achter de hoekschop staan, gaf de bal voor waarna iedereen miste. Tot Frank Tervoert zijn hoofd tegen het leer kon zetten en voor de openingstreffer zorgen.

Het afwachtende spel van beide ploegen bleef aan waardoor er nooit echt tempo in de wedstrijd kwam. Na een half uur trok Quick Boys het initiatief meer naar zich toe, maar VVSB-doelman Ruben Valk werd nog niet aan het werk gezet. Enkel in de slotminuten schoot Quick Boys op doel en was het direct raak. Kay Tejan gebruikte zijn lichaam en schoot de bal in de lange hoek.

In de tweede helft bleef Quick Boys de betere ploeg en was het Dennis Kaars met de eerste kans na de thee. De spits van de bezoekers schoot echter wat wild over. Aan de andere kant was het Tim de Rijk die een fraai steekbal in huis had op Richelo Fecunda. De vleugelverdediger van VVSB kapte naar binnen en schoot in het zijnet.

De bezoekers uit Katwijk hadden het merendeel van het balbezit, maar grote kansen bleven lang uit. In de slotfase waren Tejan en invaller Jesse van Nieuwkerk nog gevaarlijk, maar het VVSB-doel kreeg geen belegering meer te verwerken.

Met deze gelijke stand zal de beslissing op Nieuw Zuid gaan vallen. Met nog minimaal 90 minuten op de klok is de stand nog altijd gelijk. Eindigt het zaterdag na de officiele speeltijd ook weer gelijk, zal er nog een verlenging komen. Mocht het na de twee keer 15 minuten extra tijd nog altijd gelijk zijn, zullen strafschoppen bepalen wie er volgend seizoen actief zal zijn in de Tweede divisie.

VVSB – Quick Boys 1-1: 10. Tervoert 1-0, 41. Tejan 1-1.

VVSB: Valk; Fecunda (70. Martins), Arroyo, Zwart, Verlaan, Vijlbrief; Felicia, De Rijk, Bakker (45. Pauw); Tervoert, Bekooij.